DF vil have forbud mod det islamiske tørklæde i offentlige institutioner

0
3774
Hijaben, det muslimske hovedtørklæde, blev ligestillet med frihed i kampagne, der nu er trukket tilbage. Arkivfoto

DF foreslår, at det islamiske tørklæde forbydes at bære i offentlige institutioner. “Der bør ikke gives plads til islamisk mission i danske offentlige institutioner,” lyder det i nyt beslutningsforslag

Dansk Folkeparti har flere gange rejst forslag om, at det islamiske tørklæde skal forbydes at bære for offentligt ansatte, der har borgerkontakt. Nu gør partiet et nyt forsøg, og samtidig udvides forslaget til et generelt forbud mod at bære det islamiske tørklæde i offentlige institutioner. Dermed vil det f.eks. blive forbudt at bære tørklæde i folkeskolen.

Konkret står der i beslutningsforslaget, at regeringen inden udgangen af 2020 “skal pålægges at fremsætte et lovforslag, der forbyder, at der bæres islamisk tørklæde i danske offentlige institutioner i de tilfælde, hvor man har borgerkontakt eller færdes i større grupper”.

“Danmark er kristent”

Det er Marie Krarup, der er ordfører på forslaget. Hun argumenterer for, at Danmark har en lang tradition for, at kristendommen er tilstede overalt i det dansk samfund, og at man ikke missionerer for andre religioner, sekter eller politiske ideologier i offentlige insitutioner.

“Mange institutioner forbyder politisk agitation på institutionens område, undtagen på bestemte politiske debatdage. Danske offentlige institutioner er kort sagt præget af kristen dansk kultur, men lukket for agitation for religioner, sekter eller politiske ideologier. Sådan skal det blive ved med at være,” lyder det i beslutningsforslaget.

DFs indfødsrets- og integrationsordfører Marie Krarup. Foto: Carsten Lundager

Den franske forfatter og tidligere minister Jeannette Bougrab, der var kæreste med satirebladet Charlie Hebdos terrormyrdede chefredaktør, udgav sidste år en bog, hvor hun kaldte det muslimske tørklæde hijabben for ”islamismens trojanske hest”. Hun skrev her at “hovedtørklædet er et af de vigtigste våben i islamisternes hegemoniske erobringstogt”.

Knap så stærkt er ordvalget i DFs beslutningsforslag. Men DF ser tørklædet som et led i missionering for islam:

“Når kvinder bærer et islamisk tørklæde, udfører de bevidst eller ubevidst mission for islam. Det bør der ikke være plads til i danske offentlige institutioner,” skriver DF i sit beslutningsforslag.

Læs også:

DF-forslag skudt ned i Horsens: Ingen andre partier vil forbyde kommunalt ansatte at bære tørklæde

Fransk forfatter: Tørklædet er islamismens trojanske hest