Nu flytter vi fra byerne og ud på landet

0
2720
Farøbroen til Falster, som oplever nettotilflytning i disse år.

Danskernes flyttemønster har ændret sig. Flere hovedstadskommunerne har i disse år netto-fraflytning, mens en række landkommuner får flere indbyggere

Danskerne flytter ikke længere fra landet til de store byer. Nu går det den anden vej. Netmediet NB Økonomi har kigget på de sidste tre års nettotilflytning i landets 98 kommuner, og tallene overrasker: For første gang i mange år oplever flere bykommuner nu netto-udflytning, mens flere kommuner på landet oplever nettotilflytning.

Det er bl.a. Syddjurs og Skanderborg kommuner, som oplever den største fremgang i forhold til deres størrelse. Men også Middelfart og Langeland oplever stor nettotilflytning, ifølge NB Økonomi. De samme kommuner havde alle netto-fraflytning for få år siden.

Også Vordingborg på Sydsjælland og Guldborgsund Kommune, der dækker Falster og Østlolland, har fået flere tilflyttere end fraflyttere de seneste år.

Til gengæld har Frederiksberg, Albertslund, Høje-Taastrup, Glostrup og Gentofte alle haft netto-fraflytning de sidste tre år. I følge NB Økonomi har alle disse kommuner vinket farvel til mindst 1000 borgere hvert år.