Non Halal-forening får lokalafdeling

0
5045
Fra venstre ses formand for Lokalafdelingen NON Halal Syd- og Sønderjylland, Lene Baggesø Fruerboel, Arrild, kasserer i landsforeningen, Kell Lübker, Egtved, formand for landsforeningen, Brian Mørch, Solrød, og kasserer og sekretær Søs Andreassen, Åbøl.

Landsforeningen NON Halal har fået en lokalafdeling i Syd- og Sønderjylland. Lene Baggesø Fruerboel er ny lokalformand

Landsforeningen NON Halal, som blev stiftet i august, har nu fået sin første lokalafdeling. Det er i Syd- og Sønderjylland at kampen for bedre mærkning af halalprodukter, nu har fået en lokalforening. Der var stiftende generalforsamling i lørdags, og formand for den nye afdeling er Lene Baggesø Fruerboel fra Arrild.

“Det har længe irriteret mig, at jeg skal betale mindst det dobbelte for en kylling, der ikke er halalslagtet. Det er ikke rimeligt. Jeg har ikke noget imod, at nogle vælger at have andre spisevaner end jeg har, men det er ikke rimeligt, at jeg skal betale en ekstra afgift,” siger den nyslåede formand i en pressemeddelelse.

“Det er ikke kun kyllinger, der halalslagtes. Er der nogen, der har et overblik over, hvor meget oksekød, der er halalslagtet? Eller at alt frossent lammekød fra New Zealand er halalslagtet? Eller hvad med Toblerone? Eller Nestlé,” fortsætter hun.

Hvad går halalafgifterne til?

Lene Baggesø Fruerboel er også kritisk overfor informationsniveauet om halalafgifterne. Som ditOverblik.dk flere gange har beskrevet, går halalcertificeringsafgifterne til Islamisk Kulturcenter, som er en del af den saudiarabiske organisation Muslim World League. Men det er umuligt at få information om, hvor meget danske slagterier betaler til denne organisation.

“Folk må spise, hvad de vil. Jeg har egentlig heller ikke problemer med slagtemetoden, for i Danmark skal dyr være bedøvet, inden slagtningen. Mit problem er certificeringen af halalprodukter. Da Islamisk Kulturcenter ikke er omfattet af oplysnings- og regnskabspligt ved ingen, hvad pengene går til,” siger Lene Baggesø Fruerboel.

Lokalafdelingens næstformand er Jonas Häbel Beck, Aabenraa, kasserer og sekretær er Søs Andreassen, Åbøl, menigt bestyrelsesmedlem er Thorbjørn Fristed, Varde, og Thorkild Petersen, Toftlund. Suppleanter er Jesper Baggesø Fruerboel, Arrild, og Natascha Strüwing, Agerskov.

Til stede fra landsforeningen var formand Brian Mørch, kasserer Kell Lübker og suppleant Helle Baldersbæk.

Læs også:

Går halalafgifter til terror? DFer kan ikke få svar fra minister

DF: Du skal kunne vælge kød, som ikke er halalslagtet