Unge indvandrere i København er seks gange så kriminelle som danske unge

0
3292

Københavns Kommune har ikke haft held med at få nedbragt kriminaliteten blandt unge med ikke-vestlig baggrund, viser en ny opgørelse fra kommunen

Unge i alderen 15-25 år i København med ikke-vestlig baggrund er seks gange så kriminelle som kommunens danske unge. Det viser tal fra Københavns Kommunes socialforvaltning. Tallene stammer fra en status på kommunens integrationspolitik for 2015-2018.

I tal var det 0,7 procent af de 15-25 årige københavnere med dansk baggrund, der i 2017 blev sigtet for alvorlig eller personfarlig kriminalitet. Blandt de 15-25 årige med ikke-vestlig baggrund var det 4,4 procent, der blev sigtet.

Fra 2014 til 2016 faldt kriminaliteten ellers lidt for denne gruppe, men fra 2016 steg den igen – fra 3,8 pct. i 2016 til 4,4 pct..

Kommunen konkluderer på den baggrund selv, at målet i integrationspolitikken ikke er opfyldt.

”Man må tage fløjshandskerne af og skrue bissen på over for de familier, hvor der begynder at være tegn på kriminalitet, og fjerne børnene tidligere, så de kommer væk fra det miljø,” siger Liberal Alliances gruppeformand Alex Vanopslagh til Berlingske.

DF: Mere konsekvent udvisningspolitik

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup konstaterer på Twitter:

”Unge indvandrere i København er 6 gange mere kriminelle end unge danskere. Det er totalt uacceptabelt og kalder på hårdere straffe og en langt mere konsekvent udvisningspolitik, for de ikke-danske statsborgere”.

Den konservative gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Jacob Næsager, er på samme linje:

”Hvis man ikke er dansk statsborger, burde man udvises langt hurtigere, hvis man kommer på den anden side af loven. Det tror jeg ville have en forebyggende effekt overfor forældrene, for hvis børnene ikke skal udvises, så er de nødt til at have styr på, at de opfører sig ordentligt. Det her er i høj grad et forældreansvar, og det må have konsekvenser,” siger han til Berlingske.