Nichlas skulle redegøre for sit DF-kandidatur, da han søgte praktik som socialpædagog

0
3577
Nichlas Nymann er socialpædagogstuderende og skal ud i sit tredje praktikforløb. ;em det bliver ikke på det behandlingshjem i Stevns Kommune, han havde satset på. For under samtalen skulle han svare på spørgsmål om sit kandidatur for Dansk Folkeparti.

Nichlas Nymann, der stiller op for Dansk Folkeparti, klager til Stevns Kommune over praktiksamtale, hvor han skulle svare på spørgsmål om sit DF-kandidatur

Nichlas Nymann Andersson er pædagogstuderende og skal ud i sit 3. praktikophold. Målet er at blive socialpædagog, og derfor var det noget nær en ønskestilling, han havde udsigt til, da han og en medstuderende forleden var kaldt til samtale på et behandlingshjem i Stevns Kommune.

Nichlas Nymann er også fællesformand for 10.000 studerende på Professionshøjskolen Absalon, og han holder foredrag om sin egen opvækst på et behandlingshjem, så det lignede det perfekte match, da Nichlas Nymann drog afsted til jobsamtalen på behandlingsstedet.

Samtalen gik dog slet ikke, som Nichlas Nymann havde håbet på, og han har nu klaget til Stevns Kommune over forløbet. Ved samtalen var det nemlig ikke kun det faglige, der kom til at fylde. Nichlas Nymann er også kandidat til regionsrådsvalget for Dansk Folkeparti, og ved samtalen blev han spurgt ind til, om han er i stand til at  adskille det faglige fra sit politiske arbejde.

Som Nichlas Nymann skriver i et opslag på Facebook, så blev han mødt af en ”en meget fordomsfuld afdelingsleder”, som på forhånd havde været på nettet ”og på den måde måske allerede dannet sig et billede af hvem jeg var/er som person”.

Blev spurgt ind til DF-kandidatur

”Stemningen blev meget hurtigt trykket og det virkede til at afdelingslederen allerede der havde valgt hvad han mente om mig,” skriver Nichlas Nymann – og fortsætter:

“Da samtalen var ovre, blev jeg spurgt om ikke lige jeg kunne vente 2 minutter med at gå, da afdelingslederen lige havde et par ekstra spørgsmål til mig. Ganske uforstående blev jeg tilbage og blev mødt med spørgsmålet om jeg nu var i stand til at skille mit politiske kandidatur med min opstilling for Dansk Folkeparti og så mit professionelle arbejde? Noget overrasket og en anelse paf, måtte jeg spørge om han også ville have spurgt mig hvis jeg havde stillet op for Socialdemokratiet, SF, Radikale eller et helt fjerde parti. Lettere rystet forlod jeg mødet og kørte hjem”.

“Ganske uforstående blev jeg tilbage og blev mødt med spørgsmålet om jeg nu var i stand til at skille mit politiske kandidatur med min opstilling for Dansk Folkeparti og så mit professionelle arbejde?”

Han fortæller videre, at han dagen efter blev ringet op af den pågældende afdelingsleder, som ”havde utroligt mange forbehold”, også overfor Nichlas Nymanns foredragsvirksomhed, som man kan læse om på hans hjemmeside nichlas.one:

”Igen satte han store spørgsmålstegn ved om jeg kunne agere professionelt som studerende. Især til hvorvidt jeg kunne adskille det at holde mine foredrag den ene dag og så den næste dag sidde som ”novice” og agere som en studerende,” skriver Nichlas Nymann.

Vil kæmpe for retten til at stille op

Han fortæller, at han sidder tilbage med ”en kæmpe knude i maven” og en følelse af at være kørt direkte over. Han har dog ikke tænkt sig at smide håndklædet i ringen. Som 36-årige Nichlas Nymann skriver, så mener han selv, at han kan blive ”en skidegod pædagog”, og samtidig vil han ikke finde sig i, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved, om han både kan være socialpædagog og politisk engageret i Dansk Folkeparti.

I sin klage til Stevns Kommune skriver Nichlas Nymann:

”Jeg vil også altid kæmpe for retten til at have en offentligt profil, retten til at kunne debattere frit og ikke mindst retten til at stille op. Det hverken skal eller må en arbejdsgiver nogensinde blande sig i”.

Nichlas Nymann har nu taget kontakt med sin praktikansvarlige og sammen vil de nu arbejde for at finde et andet praktiksted til ham.

DitOverblik arbejder på at få en kommentar fra Stevns Kommune og dét behandlingssted, som Nichlas Nymann var til samtale på.