DF vil have mere videoovervågning og hårdere kurs mod bander i Århus

0
1529
Jakob Søgaard Clausen og Nana Harring var nummer et og to på DFs liste i Århus. "Vores mål var at komme ind sammen. Jeg synes, vi er et sindssygt stærkt team," siger Nana Harring. De to kandidater fik mere end halvdelen af alle DFs stemmer i Århus.

Dansk Folkeparti lancerer tryghedsudspil, som bl.a. foreslår nedsættelse af en task force, der skal gå målrettet efter banderne

Øget brug af videoovervågning, hårdere kurs mod bander, fotofælder mod vanvidsbilister.

Det er nogle af de tiltag, som skal øge trygheden i landets næststørste by Århus, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Partiet har netop lanceret et stort tryghedsudspil forud for kommunalvalget den 16. november. Budskabet er tryghed døgnet rundt i hele Århus Kommune.

”Århus er en dejlig og sikker kommune. Men desværre er der også bestemte områder og tider af døgnet, hvor det ikke er trygt at færdes. Mange – ikke mindst ældre og kvinder – er bange for at færdes frit. Det vil vi ikke finde os i i Dansk Folkeparti. Derfor kommer vi nu med det her tryghedsudspil, så århusianerne kan se, at det er muligt at skabe en mere tryg og sikker by og kommune,” siger DFs spidskandidat Jakob Søgaard Clausen.

Task force mod bander

Dansk Folkeparti vil bl.a. have nedsat en task force, målrettet bandemedlemmer og kriminelle på sociale ydelser.

”Task forcens opgave skal være at holde en skærpet kontrol med bandegrupperingerne og sikre, at der ikke udbetales midler på et forkert grundlag. Herudover skal der sikres samarbejde med andre instanser i det offentlige. Bandemedlemmerne skal jagtes dag og nat fra samtlige offentlige instanser, indtil deres liv er så surt, at de selv retter ind eller finder et andet land at være i,” skriver DF i udspillet.

“Bandemedlemmerne skal jagtes dag og nat fra samtlige offentlige instanser”

Utrygt natteliv

At det kan være utrygt at færdes i Århus, kan bekræftes af 23-årige Nana Harring, der er nummer to på DFs liste. Hun har arbejdet som bartender og værtinde i Århus og ved derfor, hvor utrygt det kan føles at være ung kvinde i Århus efter mørkets frembrud.

”Det er skønt med liv og glade dage i det århusianske natteliv. Men der kan være en utryg stemning og slåskampe. Som ung kvinde er nattelivet ikke særlig trygt, og det synes jeg ærlig talt ikke er i orden. Alle skal kunne færdes trygt og sikkert, og derfor arbejder Dansk Folkeparti for et tryggere natteliv,” siger Nana Harring i en pressemeddelese.

DFs udspil kan læses her: Tryghedsudspil fra Dansk Folkeparti i Århus