Pia Kjærsgaard vil have stoppet repatrieringsstøtte til mand, der har myrdet kone og søn i Syrien

0
771
Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Pia Kjærsgaard har kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye S) i samråd om grotesk sag om repatrieringsstøtte. Ministeren bebuder, at loven skal laves om. DF kræver, at det skal være med tilbagevirkende kraft

Et grufuldt eksempel på social kontrol. Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard om en grotesk sag om en asylansøger, der er rejst tilbage til Syrien med støtte fra den danske stat, og som nu sidder anklaget for at have myrdet sin kone og 8-årige søn, som i februar forsvandt i Danmark.

Manden, den 51-årige Hussein Abbas, har fået 100.000 kr. i repatrieringsstøtte fra den danske stat for at flytte til Syrien. Men selv om han nu har tilstået overfor kurdisk politi, at han har myrdet sin 26-årige hustru Huda Ali Ahmad og deres fælles søn ved at slå dem i hovedet med en sten, har han stadig udsigt til at få 2. rate af repatrieringsstøtten, dvs. yderligere 100.000 kr. Den bliver udbetalt i februar 2021, uanset om Hussein Abba forinden er blevet dømt for dobbeltmord.

Det afslørede Kristeligt Dagblad i fredags, og det har nu fået Pia Kjærsgaard til at indkalde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i et samråd.

Pia Kjærsgaard har stillet følgende samrådsspørgsmål:

Hvad er ministerens holdning til, at repatrieringsordningen er konstrueret således, at en morder får udbetalt 2. rate, omkring 100.000 kr., efter at vedkommende har stenet sin kone og søn ihjel i sit hjemland, og agter ministeren at ændre ordningen med repatriering?

Minister vil lave loven om

Mattias Tesfaye har allerede meddelt, at han vil ændre loven, så hjemvendte flygtninge ikke modtager hjemrejsebonus, hvis de begår grov kriminalitet.

“Det er helt, helt uholdbart. Jeg kan slet ikke forstå, at den danske stat skal betale penge til en mand, der stener sin kone og søn,” siger Mattias Tesfaye til Kristeligt Dagblad.

Pia Kjærsgaard mener, at lovændringen skal have tilbagevirkende kraft, og hun mener, at repatrieringsordningen skal kulegraves.

“Ordningen er grundlæggende fornuftig, men det her er helt uacceptabelt,” siger Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad.

Social bedrageri

Pia Kjærsgaard vil også have undersøgt, om den første udbetaling til Hussein Abbas kan kræves tilbagebetalt. Det sker blandt andet på baggrund af oplysninger i Kristeligt Dagblad om, at Hussein Abbas løj overfor myndighederne, da han søgte asyl i Danmark i 2015. Han hævdede, at hans nu myrdede kone var hans afdøde brors kone. Det skete i følge rygter for at få hans anden kone i Syrien til Danmark.

“Hvor længe har Mattias Tesfaye været klar over de her svigt? Hvor er kommunen henne i Huda Ali Ahmads sag? Kvinden er blevet udsat for en masse social kontrol i Danmark – kunne myndighederne have gjort mere? Der er sket ting, som vi ikke kan se gennem fingre med,” siger Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her.