Muslimske kvinder ville ikke give hånd til norsk kronprins

0
3147
På NRK.no kan man se en video, hvor kronprinsen forsøger at hilse. fra nrk.no

Den norske kronprins Haakon besøgte i sidste uge Al-Noor-moskéen, som for nylig blev udsat for et terrorforsøg. Her nægtede tre kvinder at give hånd til kronprinsen

Tre gange rakte den norske kronprins Haakon forgæves hånden frem, da han i sidste uge besøgte Al-Noor-moskéen i Bærum ved Oslo. Kronprinsen var på besøg for at vise sin sympati med moskeen, der 10. august blev udsat for et terrorforsøg, og han rakte hånden frem for at hilse på de tilstedeværende. Men tre kvinder nægtede at besvare håndtrykket.

“Jeg må forholde mig til det, jeg føler, er rigtigt. Det er en værdi, jeg har haft længe, og hvis jeg havde trykket hånd med kronprinsen, så havde jeg givet afkald på det,” siger den ene af de tre kvinder, Zeliha Acar, til NRK, ifølge Kristeligt Dagblad.

Kvindernes afvisning har fået moskeen til at rykke ud med en undskyldning. Moskeens ledelse var ikke klar over, at de tre kvinder ikke ville give hånd, siger Waheed Ahmed, informationsansvarlig i Al-Noor-moskéen, i følge Kristeligt Dagblad.

“Vi ønskede ikke, at kronprinsen skulle havne i den situation, men vi vidste ikke, at de tre kvinder ikke ville give hånd. Vi beklager derfor til kronprinsen, at det skete,” siger han til NRK

Chefredaktøren for den norske avis Dagen, Vebjørn Selbekk, kalder kvindernes optræden for “respektløs”.

“Jeg mener, det er respektløst, når kronprins Haakon må stå med hånden løst ude i luften, fordi en kvinde nægter at give ham et håndtryk,” skriver han på Twitter.

Det norske kongehus har overfor NRK nøjedes med at sige, at kronprinsen oplevede besøget som varmt og respektfuldt.

Se video og moskeens beklagelse her.

Chefredaktøren for den norske avis Dagen, Vebjørn Selbekk, på Twitter.