Messerschmidts nyhedsbrev: En finanslovsaftale med klare DF-aftryk

0
4482
DFs formand Morten Messerschmidt på pressemødet mandag eftermiddag, hvor finanslovsaftalen blev præsenteret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har fået klare DF-fingeraftryk med i den finanslovsaftale, som netop er indgået. Det skriver DFs formand Morten Messerschmidt i dette nyhedsbrev

Af Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti

I nat har Dansk Folkeparti indgået sin første finanslovsaftale siden 2018. Det har været et langstrakt forløb, hvor pengene har været små, og hvor vi derfor har skullet kæmpe hårdt vores mærkesager. Men som DF’er kan man ikke være andet end godt tilfreds.

Især samarbejdet med Liberal Alliance og deres leder Alex Vanopslagh har været positivt. Som de to eneste borgerlige partier har vi sammen valgt at bide skeer med regeringen og kræve indrømmelser. Og det er lykkedes!

Videnscenter for seniorer

Først og fremmest er jeg stolt af, at Danmark nu endelig får et egentligt Videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet. Seniorerne er i den grad en overset gruppe. Ikke bare ved den udbredte aldersdiskrimination, der foregår i hele det danske samfund, men også i forhold til den guldgrube, seniorerne udgør.

De andre nordiske lande har for længst indset, at det ikke handler om at piske folk til at arbejde længere. Men at det handler om at komme seniorerne i møde med fleksible arbejdsvilkår og gode rammer. Det skal det nye videnscenter sikre. For hvis Danmark var lige så gode som eksempelvis Norge til at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet, havde vi 50.000 flere i beskæftigelse. Og så behøver vi slet ikke at tale om udenlandsk arbejdskraft længere..!

Derfor er jeg pavestolt over, at vi allerede i år tager de første skridt til at etablere dette center, der i øvrigt længe har været en drøm også hos ÆldreSagen.

Familien i fokus

Også familierne kommer til at mærke en forskel med finansloven for 2023. Vi opretter nu et kosterregister, så de desværre mange, der udsættes for indbrud, kan annoncere de stjålne varer. Det bliver ikke bare et godt værktøj for politiet, forsikringsbranchen og den enkelte borger. Det vil også gøre det udbredte hæleri langt sværere.

Tvillingefamilier får ligeledes en stor håndsrækning ved, at vi nu giver ekstra orlov, når familieforøgelsen bliver lidt større end forventet. Og endelig ligestilles voldsramte mænd og kvinder, hvilket i mange år har været et ønske fra Dansk Folkeparti.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bedre hjælp til alkoholikere

Vi kan derfor være stolte af de mange DF-fingeraftryk – fra de store til de små. Jeg vil eksempelvis nævne, at vi nu endelig får kulegravet hele alkoholbehandlingen. Dansk Folkeparti havde egentlig fremsat et beslutningsforslag, som Folketinget skulle tage stilling til hen over foråret. Men nu har vi allerede fået vores ønske igennem. Vi tager dermed det første skridt i retning af, at alkoholikere kommer i reel behandling.

Alt for mange alkoholikere bliver spist af med en antabusbehandling, som slet ikke hjælper dem ud af deres misbrug. Derfor er tusindvis af danskere og deres familier fanget i problemer med alkoholisme. Det får vi nu belyst, så vi for alvor kan igangsætte en ordentlig behandling.

Også de psykisk sårbare unge har været i vores tanker under forhandlingerne. Her er det lykkedes at afsætte 14 millioner kr. til “headspaces” rundt i landet, hvor unge kan få anonym hjælp, når man har ondt i sindet.

Danske værdier

Endelig er der naturligvis værdipolitikken. Ingen DF-aftale uden fokus på danske værdier! Og med denne finanslovsaftale sikrer vi en ekstra bevilling til de danske udenlands- og sømandskirker, som gør en kæmpe indsats på det sociale område og er et vigtigt samlingspunkt for danskere i udlandet.

Heller ikke dyrene er blevet glemt, da aftalen også sikrer en særbevilling til dyrenes vagtcentral, som gør en uvurderlig indsats i forhold til tilskadekomne dyr.

Kunne vi have ønsket os mere? Ja!
Men kan vi være stolte af aftalen? Ja!

I en tid med høj inflation er pengene små. Det må vi som ansvarligt parti indrette os efter. Men de DF-aftryk, der er i denne aftale, levner ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti formår at sikre fremskridt for danskerne – også i en tid med smalhals.

(Den samlede aftale kan findes på Finansministeriets hjemmeside her)

Med venlig hilsen
Morten