Mobning

0
2056
Arkivfoto

Af Villy Blichfeldt Sørensen, bestyrelsesmedlem i DF Jammerbugt

Den 5. sept. 2019 nedlagde samtlige 3Fere arbejdet på SAS Ground Handling, fordi de ikke ville arbejde sammen med en kollega, der var sæsonansat og medlem i Ingeniørforeningen IDA.

Vi der er ude på arbejdsmarkedet ved, at der er foreningsfrihed i Danmark. Det gælder åbenbart ikke hos de der er medlem i 3F og er ansat hos SAS Ground Handling. Vi så i DR1 nyhederne i begyndelsen af Sept. 2019, at der var strejke i lufthavnens bagagehåndtering. Selv Arbejdstilsynet var tilkaldt.

Nu er 418 3Fere afskediget pga. Coronaen og skal måske til at finde et andet job. Hvor er det “synd” for dem, at de nu ingen arbejde har og som var årsag til at fryse en kollega ud og måske flere, dem tænkte de overhovedet ikke på dengang. Nu kan de smage deres “egen medicin”.

Statsminister Mette Frederiksen sagde fra talerstolen til Socialdemokraternes årsmøde, “Jeg forventer, loven bliver overholdt- også i Københavns Lufthavn”. Men det gælder tilsyneladende ikke, hvis man er medlem i 3F. Der skulle egentlig oprettes et tvungen AMU kursus, der kun gælder for de der har så travlt med at genere/moppe andre kollegaer på deres arbejdsplads, således arbejdet derefter blev fuldført og den enkelte medarbejder kunne gå hjem efter arbejdstid uden at tænke på, hvad slags chikane bliver jeg udsat for imorgen.

Det vil i mange tilfælde nedbringe sygefravær på arbejdspladserne og igen spare virksomhederne for mange sygedagpenge.