Minister vil fjerne strafrabat til forbrydere – Fantastisk, mener DF

0
1753
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Der er glæde hos Peter Skaarup og Dansk Folkeparti, efter justitsministeren har meldt ud, at man vil forsøge at afskaffe strafrabat. Dansk Folkeparti har længe presset på for at fjernet muligheden for strafrabat

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har til B.T. meldt ud, at det skal være slut med at få strafrabat som kriminel. Denne strafrabat er et resultat af, at der er stærkt stigende ventetid hos politi og domstole. Det betyder, at voldtægtsforbrydere, tyve og voldsmænd har kunnet få lavere straffe, hvis retten var lang tid om at foretage en dom.

En afskaffelse af strafrabatten vækker begejstring hos Dansk Folkeparti.

”Det er en fantastisk god nyhed og godt, ministeren har lyttet,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup til BT. Han har flere gange har rejst spørgsmålet overfor ministeren om strafrabatter, som DF har kæmpet imod i årevis.

Nick Hækkerups initiativ kommer efter flere groteske historier i BT de seneste dage om strafrabatter. F.eks. historien om den 26-årige Natasha Motta Mortensen, som fik frastjålet i alt 102.500 kr. af en person, som hun boede til leje hos i København. Manden stjal og lænsede hendes kreditkort og misbrugte hendes navn til bedrageri. Men fordi sagen var tre år undervejs i retssystemet, skulle svindleren kun afsone to måneders fængsel, trods en dom på seks måneder. Den samme person har tidligere fået strafrabatter i forbindelse med andre svindelsager.

I en anden sag blev en mand dømt for at dele en video med sin ekskæreste på verdens mest besøgte pornoside, Pornhub.com. Her gik der 700 dage fra anmeldelse til dom. Den lange ventetid førte til, at ekskæresten slap for at afsone sin dom, som bestod af 40 dage bag tremmer, skriver B.T.

Ifølge B.T. viser en ny undersøgelse foretaget af Rigsadvokaten for Justitsministeriet, at de danske domstole de seneste seks år har givet strafrabat i 68 sager.