Tyske medier beretter en del om sommeroptøjer i svømmeanlæg rundt om i landet, men de store medier fortæller sjældent, hvem der står bag.

Her i weekenden gik det helt galt i byen Duisburg. En gruppe på omkring 60 unge mænd hærgede det store badeanlæg Rheinbad og jog andre væk fra anlæggets rutschebane og udspringstårn. Efter at de havde chikaneret andre gæster og truet to bademestre, valgte ledelsen at ringe efter politiet og rydde hele anlægget.

1500 andre badegæster måtte opgive at blive kølet ned og blev i stedet eskorteret bort. Ballademagerne slap også væk, for politiet kunne ikke overskue at identificere hvem, der havde gjort hvad. Kun to, der direkte gik til modangreb på politiet, kom med på stationen for en kort stund.

Pas i badebukserne

For mange tyskere er det bare historien om et stak møgunger, der går amok i sommervarmen. For deres medier fortæller kun om optøjerne, ikke om baggrunden. Toneangivende medier som Der Spiegel fortæller kun om begivenheden – ikke om ofrene eller gerningsmændene.

Og det statslige fjernsyn ARD nævner det slet ikke på deres meget læste hjemmeside. Her har man bare en hyggelig video liggende fra Rheinbad med overskriften ”Drømmejob bademester”. En overskrift som anlæggets bademestre næppe vil skrive under på i dag.

Både badeanlæggets ledelse og det lokale politi bekræfter, at alle i gruppen var nordafrikanske migranter. Weekendens episode var tredje gang på fire uger, hvor hele anlægget blev lukket ned af deres hærgen. Og da politiets indgriben ikke er nok til at forebygge nye overfald, griber bystyret nu ind.

Efter et krisemøde i weekenden er der hyret langt flere vagtfolk. De skal gribe ind ved konflikter med uromagerne og kontrollere gæsterne ved indgangen. Og fremover skal alle vise pas eller et tysk identitetskort ved indgangen.