Martin Henriksen: Muslimske miljøer præges af racisme mod danskere

0
11413
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF’s tidligere udlændingeordfører vil have et opgør med, hvad han opfatter som muslimske gruppers fjendtlighed overfor danskere

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen har hørt det igen og igen: At danskere udsættes for hån og nedsættende bemærkninger i områder med mange muslimer. Alligevel har ny-racismen, som han kalder det, været helt fraværende i den politiske debat. Men det skal der gøre noget ved, mener Martin Henriksen.

”Det her er et reelt problem, så det undrer mig, at vi ikke rigtig har en debat om det. Jeg har igennem mange år beskæftiget mig med arabiske, somaliske og muslimske miljøer, og en stor del af dem er ganske enkelt racistiske og fordomsfulde i deres tilgang til danskerne. Jeg siger selvfølgelig ikke, at alle med muslimsk baggrund er racistiske, naturligvis ikke. Men mange er, og det hænger efter min mening sammen med, at islam som religion og ideologi lærer sine tilhængere at se ned på ikke-muslimer. Derfor rammer denne racisme også personer med indvandrerbaggrund, som efter flertallets opfattelse er blevet for vestlig eller danske i deres væremåde,” siger Martin Henriksen.

“Det hænger efter min mening sammen med, at islam som religion og ideologi lærer sine tilhængere at se ned på ikke-muslimer”

Martin Henriksen, fhv. udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti

“Skoler må sige fra”

DF-politikeren siger, at han i sit arbejde som udlændingeordfører har talt med mange danskere, der bor i eller tæt på ghettoområder. Han har ”hørt vilde historier om chikane”, herunder om børn, der systematisk kaldes nedsættende bemærkninger, fordi de er danskere.

”Forældrene har nærmest opgivet, for de ikke tror, at skolelederne eller lærerne kan løse det. Og jeg tror egentlig ikke, at det er ond vilje, men simpelt hen fordi racismen er så indgroet i de arabiske og muslimske børns kultur, at den er svær at komme til livs. Det er beskæmmende, at vi accepterer det,” siger Martin Henriksen.

Han mener, at skoler og uddannelsesinstitutioner har en opgave i at sige fra overfor den muslimske intolerance.

”I områder med mange muslimer bør det her indgå i samfundsundervisningen. Det skal tydeligt understreges, at den her del af den muslimske kultur, den vil vi ikke acceptere. Når elever på skoler med mange muslimer går rundt og bekræfter hinanden i, at de har en kultur og en religion, der er mere værd end vores, så skal der siges fra,” siger Martin Henriksen.

“Det skal tydeligt understreges, at den her del af den muslimske kultur, den vil vi ikke acceptere”

Martin Henriksen, fhv. udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti

Kartofler, danskersvin og vantro

Han fortsætter:

“Det er jo stærkt uholdbart, at der er personer og grupper i Danmark som i den grad ser ned på ikke-muslimer og almindelige danskere. Danskere kaldes for danskersvin, danskerluder, kartofler, vantro og alt muligt andet. Og det er bare vigtigt at forstå, at når nogen kalder en dansker for kartoffel eller vantro, at så er der tale om nedsættende racistiske bemærkninger. Det er det, det er, og det skal vi forholde os til”.

Martin Henriksen mener, at nyracismen kan forklare en del grove voldshandlinger, der begås af personer med muslimsk baggrund.

”Jeg tror, at noget af den grove voldskriminalitet vi ser, herunder nogle voldtægter, bunder i en foragt for danskere. Også derfor, er det her en vigtig debat,” siger Martin Henriksen.