Mette Frederiksen “lidt betænkelig” over FN-aftale om migranter

0
2157
Mette Frederiksen (S) under spørgetimen i Folketinget med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen vil spørge “lidt mere ind” til omstridt FN-aftale om migration

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen melder sig nu i koret af politikere, som udtrykker betænkelighed overfor den omstridte FN-aftale om migration, som regeringen vil tilslutte sig til december.

Mette Frederiksen erklærede efter dagens spørgetime med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at hun er “lidt betænkelig” på grund af den debat, der er opstået om aftalen, som kritikere frygter vil øge migrationen til Europa.

En journalist spurgte, om Mette Frederiksen ville tilslutte sig aftalen, hvis hun selv sad som statsminister. Hertil svarede Mette Frederiksen:

“Først og fremmest er det jo den siddende regerings ansvar, hvis der underskrives et dokument, at det på ingen måde anfægter den udlændingepolitik, som vi har i Danmark. Det siger regeringen, at den ikke gøre, og det tror jeg lige, at vi skal spørge lidt mere ind til,” svarede Mette Frederiksen.

Løkke: Ikke flere migranter

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviste i spørgetimen, at der er grund til bekymring om, at FN-aftalen vil føre til flere migranter.

“Det her skaber ingen forpligtelser til at gøre noget, vi ikke allerede gør. Jeg kunne ikke drømme om, at lokke Danmark ind i et projekt, som svækker vores muligheder for at føre den udlændingepolitik, vi har. Min egen læsning er, at det her forbedrer vores muligheder for at fastholde Danmarks stramme asylpolitik,” sagde statsministeren.

Dansk Folkeparti har opfordret regeringen til at følge de EU-lande, som har ikke vil tilslutte sig aftalen. DF frygter, at aftalen, som fastlægger nye, fælles regler for migration, vil øge antallet af migranter.

Tidligere spindoktor: S-tøven er ny stil

Udsagnet fra S-formanden er ret opsigtsvækkende mener den politiske kommentator Noa Reddington, der var spindoktor for den socialdemokratiske statsminister Helle THorning-Schmidt.

“Der plejer ikke at være en tøven hos Socialdemokratiet, når det gælder opbakning til den siddende regerings politik i forhold til FN. Det er en bærende søjle i dansk udenrigspolitik. Men nu hører vi Mette Frederiksen sige er, at ‘arh, hun ved ikke helt om det er en god ide’. Hun gør det til en del af det parlamentariske spil på en måde, som vi ikke har set før,” sagde Noa Reddington i en analyse i TV2 News efter spørgetimen.

Læs også: Løkke: FN-aftale får ikke flere migranter til Danmark