Morten Messerschmidt køber CO2-kvoter for 10.000 kroner

0
2263
Morten Messerschmidt i en video på sin facebookside.

Morten Messerschmidt har gjort sin valgkamp klimaneutral ved at købe CO2-kvoter. “Hyklerisk at venstrefløjen ikke gør det samme,” siger han

For 10.000 kroner har DFs folketingskandidat Morten Messerschmidt gjort sin valgkamp CO2-neutral. Han har købt kvoter til udledning af i alt 38 tons CO2, og dermed har han neutraliseret det klimatryk, som han sætter i valgkampen.

“Der har i den her valgkamp været rigtig mange formeninger og løfter om, hvor meget Danmark skal levere på CO2-fortrængen i årene frem, og det kan jo være rigtig godt, men jeg synes man skal gå foran med et personligt eksempel, når man har så høje ambitioner på samfundets vegne,” siger Morten Messerschmidt til DR Nyheder.

En dansker udleder i følge Verdensbanken i gennemsnit seks tons CO2 årligt. Så de 38 tons dækker meget mere end den valgkamp, Morten Messerschmidt har ført i Nordsjælland. Til gengæld er han ret alene med sit initiativ. DR Nyheder har foretaget en rundringning til partierne, og det er ikke mange, der klimakompensere deres valgkamp. Alternativet er med 100.000 kroners CO-kvoter for alle sine kandidater et af de få partier.

Morten Messerschmidt mener på den baggrund, at mange venstrefløjspolitikeres klimaentusiasme er hyklerisk:

“Jeg kan konstatere, at vi har været udsat for en masse hykleri i valgkampen. Det er nemt at stå i debatter på tv og sige, at samfundet skal levere og vi skal have højere reduktioner. Men hvis man ikke selv gør noget, får det ens valgkamp til at stå i et noget forlorent skær,” siger han til ditOverblik.

Morten Messerschmidt fortæller på en video på sin facebookside om sit CO2-kvotekøb.