DF-top advarer: Valget står mellem radikal eller DF-indflydelse på udlændingepolitikken

0
3601
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på vej til at stemme på Thyregod Skole onsdag formiddag. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2019

Dansk Folkepartis ledelse advarer om, at Lars Løkke Rasmussen nu åbner op for at give Radikale Venstre indflydelse på udlændingepolitikken

”Der står meget, meget på spil ved det her folketingsvalg”.

Sådan lyder det i en video, som Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen tirsdag lagde på Youtube. Her advarer han om, at valget står mellem, om Radikale Venstre eller Dansk Folkeparti skal have indflydelse på udlændingepolitikken.

”Det her valg er først og fremmest et opgør mellem de ideer, som Radikale Venstre har, og de ideer, som Dansk Folkeparti har. Hvis radikale får den styrke, som de ser ud til at få, så bliver det Morten Østergaard og Xenia Stampe, der skal køre butikken, i stedet for Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard. Det må ikke ske. Radikale Venstre må aldrig igen få indflydelse på dansk udlændingepolitik,” siger Søren Espersen i videoen:

Han lagde sin video på tirsdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen kom med endnu en bombe i valgkampen: Nemlig at Venstre nu går efter et regeringssamarbejde henover midten. Og Søren Espersen fik yderligere næring til sin advarsel, da statsministeren tirsdag aften i TV2s partilederrunde nævnte Radikale Venstre som et af de partier, som Løkkes nye midterregeringsdrøm kunne tænkes at samarbejde med.

Studieværten Natasja Crone stillede således Løkke følgende spørgsmål:

Så bare lige for at skære det ud i pap: Du vil gerne forsøge at danne en regering, som også inkluderer partier fra den røde blok, eventuelt flere end Socialdemokratiet. Hvem kunne det være?

Hertil svarede Løkke, i følge Berlingske:

»Ja, det Radikale Venstre kan man jo diskutere, hvad farve skal have. Men for mig handler det om, at Enhedslisten og SF, det bliver for vildt.«

Udtalelsen fik Søren Espersen til først at skrive sådan her på Twitter:

Og derefter lavede han et tweet med dette indhold:

Det er nu lykkedes Løkke at sparke til De Konservative, til LA og til DF. Hans loyale partnere igennem fire år. Istedet frier han fandeme til De Radikale! Hvad mon Venstres folketingsgruppe mener om det? De har givet først hørt det samtidig med resten af Danmark.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kommenterede også Løkkes frieri til Radikale:

”Der, hvor jeg bliver nervøs, det er når Lars Løkke nævner Morten Østergaard og Det Radikale Venstre, for Radikale Venstre går, som Morten Østergaard sagde lige før, til valg på at holde Dansk Folkeparti og Inger Støjberg udenfor i udlændingepolitikken,” sagde han i partilederrunden.

Kristian Thulesen Dahl: Vil du give mig vetoret, Mette?

Samtidig prøvede Kristian Thulesen Dahl at udfritte Mette Frederiksen om den indflydelse, som hun vil give radikale på udlændingepolitikken.

”Vil du give mig vetoretten i forhold til udlændingepolitikken? Så jeg er sikker på, at efter i morgen kommer du ikke til at give Morten Østergaard indrømmelser på udlændingepolitikken,” spurgte Kristian Thulesen Dahl.

Mette Frederiksen svarede at hun ”ikke løber ikke fra den brede udlændingepolitik”. Men hvad betyder det, spurgte Kristian Thulesen Dahl:

”Vi ved jo ikke præcis hvad den brede udlændingepolitik er. Ydelserne skal jo op, ikke? Sjælsmark skal ændres, ikke,” sagde DF-formanden.

Til det svarede Mette Frederiksen, at ”den brede udlændingepolitik” betyder, at der skal være styr på, hvor mange der kommer ind i landet, men at man godt kan forbedre forholdene på børnene på udrejsecenter Sjælsmark, uden at det rokker ved en stram udlændingepolitik.

Kristian Thulesen Dahl sendte efter partilederrunden en opfordring til Lars Løkke Rasmussen på Twitter:

DFs gruppeformand Peter Skaarup advarer også mod at give radikale indflydelse. Han skriver sådan her på Twitter: