Kristian Thulesen Dahl advarer i grundlovstale mod radikal indflydelse

0
1699
Kristian Thulesen Dahl stemmer på Thyregod Skole onsdag formiddag. Onsdag eftermiddag holdt han grundlovstale ved DFs årlige grundlovsarrangement på Lykkesholm Slot i Ørbæk på Fyn Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Mette Frederiksen vil regere for enhver pris og derfor kan Radikale Venstre igen få en rolle, hvor de sætter kursen for dansk udlændingepolitik. Sådan lød advarslen fra DFs formand Kristian Thulesen Dahl, da han onsdag holdt grundlovstale på Lykkesholm Slot på Fyn

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl benyttede sin grundlovstale på Lykkesholm Slot på Fyn til at advare mod den indflydelse, som Radikale Venstre kan få på udlændingepolitikken, hvis Mette Frederiksen (S) bliver statsminister.

”Dagen i dag kan give de radikale en rolle, der – igen – vil slå Danmark tilbage i forhold til en holdbar udlændingepolitik. Det skete sidst, da Helle Thorning-Schmidt – det er hende statsministeren, de fleste ellers lykkeligvis har glemt i dag – desværre fik ødelagt en del, da hun huserede 2011-2015 – og det kan ske igen nu,” sagde Kristian Thulesen Dahl, og fortsatte:

”For Morten Østergaard og hans radikale parti ønsker at gentage deres bedrift efter valget i 2011. Hvor de i det sorte tårn fik deres vilje trumfet igennem. Som gjorde at Socialdemokratiets valgløfte om at holde den stramme udlændingepolitik blev fejet af bordet. Den radikale udlændingepolitik vil gøre, at Danmark kopierer alle ulyksalighederne fra Sverige. Så vi har et meget konkret eksempel på, hvor Danmark vil bevæge sig hen med dem”.

“Den radikale udlændingepolitik vil gøre, at Danmark kopierer alle ulyksalighederne fra Sverige”

Kristian Thulesen Dahl, Formand, Dansk Folkeparti

Statsminister for enhver pris

Den socialdemokratiske leder Mette Frederiksen har ellers garanteret, at hun vil fortsætte den stramme udlændingepolitik. Men Kristian Thulesen Dahl er overbevist om, at S-lederen kommer til at ændre kurs. For hun vil være statsminister for enhver pris, mener han:

”Er man i tvivl kan man jo læse Thomas Larsens portrætbog, som udkom her umiddelbart før valgudskrivelsen. Her bliver Mette Frederiksen bedt om at fortælle om sit syn på Helle Thorning-Schmidt og siger så følgende: “Hvordan man end vender og drejer det, skal formanden for Socialdemokratiet bringe Socialdemokratiet i regering. Det gjorde hun. Det er den vigtigste opgave. Derfra kan man diskutere retning, kompas og indhold,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Det citat understreger for DF-formanden, at Mette Frederiksen vil bøje sig for radikale krav, hvis det er er nødvendigt:

”Citatet står i kontrast til det, Mette Frederiksen i valgkampen har forsøgt at give indtryk af. Nemlig at hun ikke kommer til at svigte i spørgsmålet om indvandringspolitikken – selvom Morten Østergaard kræver netop det. Som han sagde så sent som i aftes i partilederdebatten: Dansk Folkeparti og Inger Støjberg skal holdes udenfor i udlændingepolitikken,” sagde DF-formanden.

Hele grundlovstalen kan læses her: Kristian Thulesen Dahl grundlovstale 2019