Martin var næstformand i Stram Kurs: Nu har han meldt sig ind i DF

0
7137
Martin Christensen studerer medicin med industriel specialisering i Aalborg og er nyt medlem af Dansk Folkeparti.

26-årige Martin Christensen var i 2019 folketingskandidat og næstformand i Stram Kurs. Men han brød sig hverken om partiets libertære politik og eller formandens koranafbrændinger, og nu har han meldt sig ind i Dansk Folkeparti

Ved folketingsvalget i 2019 var Martin Christensen spidskandidat for Stram Kurs på Fyn, hvor han fik 840 personlige stemmer. Senere blev han kortvarigt både næstformand og formand for Stram Kurs’ ungdomsorganisation. Men i september 2019 fortalte Martin Christensen i radioprogrammet “Stram Diskurs” på Radio 24syv, at han ville melde sig ud af det stærkt indvandringskritiske parti, og nu har Martin Christensen fundet sig et nyt politisk tilhørsforhold: Han har meldt sig i Dansk Folkeparti.

“Jeg er gået ind i Dansk Folkeparti på grund af partiets nationale og konservative holdning. Jeg ønsker et traditionelt konservativt samfund, og jeg ønsker et Danmark, som for evigt skal være danskernes fædreland. Jeg mener desuden, at kristendom skal spille en central rolle. Kristendommen er definerende for, hvad Danmark og det danske folk er,” siger Martin Christensen, der er 26 år og studerer ved Aalborg Universitet, hvor han læser medicin med industriel specialisering.

Er nationalkonservativ, ikke libertær

Martin Christensen forklarer, at der var flere grunde til, at han forlod Stram Kurs. For det første nåede han til den erkendelse, at han var uenige i partiets såkaldte libertære søje – partiets ultraliberalistiske politik, som strider imod hans konservative og sociale værdier. Desuden er, som han udtrykker det, han og Stram Kurs partistifter Rasmus Paludan “to meget forskellige personligheder”.

“Men jeg vil da gerne understrege, at jeg ikke har ændret holdning til udlændingepolitik overhovedet. Det centrale for mig er stadig, at Danmark skal være for danskerne, og at befolkningsudskiftningen skal vendes,” siger Martin Christensen, som forud for sin indmeldelse har haft en længere dialog med DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, som i dag er hovedbestyrelsesmedlem i DF:

“Det centrale for mig er stadig, at Danmark skal være for danskerne, og at befolkningsudskiftningen skal vendes”

Martin Christensen

”Dansk Folkeparti er også modstander af den multietniske forvandling af Danmark og Martin Henriksen taler jo også om hjemsendelser. Så kan de konkrete politiske forslag være forskellige, og Rasmus (Paludan, red.) har nok haft nogle mere radikale politiske forslag til, hvordan man kan omgøre den demografiske transformation. Men det centrale for mig er at tilhøre et parti, der mener, at Danmark skal være for danskerne”.

“Man skal have respekt for religiøse skrifter”

Stram Kurs’ partistifter Rasmus Paludan har især vakt opsigt med sine happenings, hvor han under massiv politibeskyttelse afbrænder og håner koranen i indvandrertætte boligområder. Martin Christensen fortæller, at han grundlæggende ikke bryder sig om koranafbrændingerne i sit tidligere parti.

“Jeg havde en samtale med Rasmus lige før folketingsvalget, hvor jeg sagde til ham, jeg ikke ville være med til at skænde koranen. Jeg er selv kristen og mener, at man skal have en grundlæggende respekt for religiøse skrifter. Men omvendt mener jeg, at man skal have retten til at gøre, som Rasmus gør. Jeg vil bare ikke selv gøre det”.

Så du har aldrig selv været med til at afbrænde en koran?

“Jeg har været med til demonstrationer, men jeg har aldrig selv været med til at skænde koranen,” siger Martin Christensen.

”Jeg tror, at DF potentielt set kan gå en strålende fremtid i møde. For jeg hører fra andre unge nationalkonservative, at DF er blevet deres foretrukne parti i Folketinget,” siger Martin Christensen.

Unge nationalkonservative kigger mod DF

Han har fortsat politiske ambitioner og ser gode muligheder for at folde dem ud i Dansk Folkeparti. Også selv om DF er presset i meningsmålingerne efter et skidt folketingsvalg, hvor DF bl.a. fik ny konkurrence på højrefløjen fra indvandringskritiske partier som Stram Kurs og Nye Borgerlige.

”Jeg ser meget positivt på Dansk Folkepartis muligheder. Jeg tror, at den situation, som DF er blevet bragt i med fremkomsten af både Nye Borgerlige og Stram Kurs, har betydet noget for partiets forståelse af sig selv og hvad der er nødvendigt at gøre. Og det har blandt andet betydet, at man nu klart og tydeligt siger, at kristendommen skal være helt central for et parti, der kalder sig nationalkonservativt,” siger Martin Christensen.

Han vurderer, at mange unge nationalkonservative nu kigger mod Dansk Folkeparti:

”Jeg tror, at DF potentielt set kan gå en strålende fremtid i møde. For jeg hører fra andre unge nationalkonservative, at DF er blevet deres foretrukne parti i Folketinget”.

“Jeg hører fra andre unge nationalkonservative, at DF er blevet deres foretrukne parti i Folketinget”

Martin Christensen

Martin Henriksen: Passer fint til DF

Hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen siger, at samtalerne med Martin Christensen har overbevist ham om, at den tidligere Stram Kurs-næstformand hører til i DF:

”Jeg forstår Martin sådan, at hele spørgsmålet om bevarelse af det danske folk er afgørende, ligesom kristendommen og konservative familieværdier er afgørende punkter, og den slags grundholdninger sætter jeg stor pris på. Det passer fint til Dansk Folkeparti,” siger han.

Han tilføjer, at ”nogle måske vil mene” at det er kontroversielt, at et tidligere højtstående medlem af Stram Kurs nu er en del af Dansk Folkeparti:

”Men det tager vi helt roligt, for der er jo ikke noget galt i at starte et sted for så at bevæge sig videre på et senere tidspunkt i livet. Det vigtige er den fælles kamp for Danmark,” siger Martin Henriksen.

Læs også:

Bob er tilbage i DF efter tre år i Nye Borgerlige: ”Der er ikke et nationalkonservativt alternativ til DF”

Jannie var med til at starte Nye Borgerliges første lokalforening. Nu melder hun sig ind i DF