Martin Henriksen trækker sig fra DFs hovedbestyrelse

0
1319
Martin Henriksen taler ved DFs ekstraordinære årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

René Danielsson erstatter Martin Henriksen, der har trukket sig fra DFs hovedbestyrelse i utilfredshed med Morten Messerschmidt

To uger efter, at Martin Henriksen tabte formandsvalget i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt, har han valgt at trække sig fra DFs hovedbestyrelse. Det sker med den begrundelse, at han ikke respekterer den nye formand.

Martin Henriksen, der er nyvalgt byrådsmedlem i Stevns Kommune, fortsætter dog som medlem af partiet, oplyser han til Ekstra Bladet.

Martin Henriksens beslutning betyder, at René Danielsson fra Bornholm nu får sæde i hovedbestyrelsen. René Danielsson har været suppleant til hovedbestyrelsen siden årsmødet i 2020, hvor han var bare seks stemmer fra at blive valgt til hovedbestyrelsen.

Da René Danielssons stillede op i 2020, skal han allerede på valg igen til årsmødet i september 2022.

René Danielsson stillede op til hovedbestyrelsen på årsmødet i 2020. Her var han seks stemmer fra at blive valgt. Foto: Carsten Lundager

René Danielsson er 35 år og medlem af kommunalbestyrelsen i Bornholm Regionskommune. Han blev en af DFs store stemmeslugere ved kommunalvalget i november 2021. Her fik han 2.799 personlige stemmer og blev efterfølgende valgt til ny formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Det nye hovedbestyrelsesmedlem har i mange år arbejdet i Forsvaret, hvor han været uddannelsesbefalingsmand, men som du kan læse andetsteds på ditOverblik, har han nu forladt Forsvaret og er startet på en uddannelse som social- og sundhedsassistent.

René Danielsson støttede Morten Messerschmidt i formandsvalgkampen.

Læs også:

René er ny formand for Social- og Sundhedsudvalget på Bornholm – og nu vil han være SOSU-assistent