Martin Henriksen glæder sig over at være valgt – men ærgrer sig over blå splittelse

0
1397
Martin Henriksen fotograferet under et af valgkampens debatmøder i Stevns Kommune. Foto: Privat

Tidligere DF-folketingsmedlem Martin Henriksen er nyt kommunalbestyrelsesmedlem i Stevns Kommune, hvor Venstre trods borgerligt flertal har peget på en socialdemokratisk borgmester

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen er tilbage som folkevalgt. Han er valgt til kommunalbestyrelsen i Stevns, hvor han med 604 personlige stemmer blev kommunens fjerdestørste stemmesluger.

”Jeg er meget glad for at Dansk Folkeparti blev repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Lokalbestyrelsen og de andre kandidater har ydet et brag af en indsats, og jeg er meget ydmyg og taknemmelig over, at jeg fik det mandat, som tilfaldt os i Stevns,” siger Martin Henriksen, da vi fanger ham fredag eftermiddag, hvor han er på farten for at pille valgplakater ned.

Martin Henriksen kan tilmed glæde sig over, at der er borgerligt flertal i Stevns Kommune, hvilket var målsætningen for det valgforbund, de borgerlige indgik før valget. De blå partier kan nu mønstre 11 mod rød bloks 8 mandater.

Forbløffelse over konstituering

Men så stopper glæden. For de borgerlige partier er røget ud i et internt slagsmål efter tirsdagens kommunalvalg. Til de andre partiers forbløffelse, valgte Venstre på valgnatten at konstituere sig sammen med Socialdemokratiet. Tilmed i en aftale, hvor Venstres nuværende borgmester Anette Mortensen overlader borgmesterposten til socialdemokraten Henrik Urban Dam.

Det fik torsdag de øvrige borgerlige partier til at udsende en fælles pressemeddelelse. Her orienterede de om, at de skriftligt har anmodet Venstre og Anette Mortensen om at finde sammen med de øvrige borgerlige partier om en blå løsning.

”Vi håber fortsat på, at Venstre vil indgå i dialog omkring en mulig løsning for det borgerlig Stevns. Vælgerne har klart tilkendegivet, at de ønsker en borgerligt styret kommune. I respekt for det bør vi kunne finde en fælles borgerlig løsning,” skriver de.

Håber Venstre besinder sig

Anmodningen har indtil videre ikke har ført til noget, men Martin Henriksen håber stadig, at Venstre besinder sig.

”Vi havde en aftale om, at vi skulle gå efter en borgerlig borgmester, hvis der var borgerligt flertal. Vælgerne har sammensat et blåt flertal, så er det da mærkeligt ikke at benytte sig af det. Konstitueringen bør da afspejle vælgernes ønske om et borgerligt styre,” siger Martin Henriksen.

Hvilken forskel vil det gøre for Stevns borgere, at blå blok konstituerer sig sammen?

”De vil få en mere ansvarlig økonomistyring. De sidste fire år, hvor Stevns har haft en Venstre-borgmester, men hvor Socialdemokratiet har haft meget at skulle have sagt, har man ladet lidt stå til og brugt penge, man ikke har,” siger Martin Henriksen.