Markant DF-rådmand i Aarhus genopstiller ikke

0
2049
Jette Skive har været rådmand for Sundhed og Omsorg siden 1. januar 2014. Nu har hun meddelt, at hun ikke genopstiller til byrådet.

DFs rådmand for Sundhed og Omsorge i Aarhus, Jette Skive, har besluttet at flytte fra kommunen og genopstiller derfor ikke

Det bliver uden Dansk Folkepartis Jette Skive på stemmesedlen, når aarhusianerne den 16. november 2021 går til stemmeurnerne for at vælge nyt byråd. Den kendte rådmand for Sundhed og Omsorg har nemlig besluttet at fraflytte Aarnus Kommune ved udgangen af valgperiode, og derfor genopstiller hun ikke.

“Jeg har gennem flere år haft et ønske om at flytte til Silkeborg. Den tid er kommet nu kan jeg mærke,” siger 69-årige Jette Skive i en pressemeddelelse

“Jeg sagde allerede efter valget i 2017, at det her blev min sidste periode i Aarhus Byråd. Jeg har brugt den seneste tid på at tænke grundigt over det, og mærke efter, om det nu også var den rigtige beslutning. Og det er det. 2020 har været et mærkeligt år med corona og et stort fokus på ældreområdet. Men jeg er glad for, at byrådet har bakket op om min plan for en ny organisering af ældreområdet, og at der for første gang i mange år blev tale om et reelt økonomisk løft af ældreområdet ved budgetforhandlingerne sidste år,” siger hun.

Stiller op til regionsrådet

Jette Skive bliver på posten som rådmand og politisk leder for Dansk Folkeparti i Aarhus perioden ud. Og hun er ikke færdig med politik. Jette Skive har besluttet at stille op til Regionsrådet i Region Midtjylland, som hun var medlem af, indtil hun blev rådmand i Aarhus i 2014.

“Efter flere opfordringer vender jeg nu tilbage til der, hvor mit politiske liv startede. I mine knap otte år som Rådmand for Sundhed og Omsorg og i kraft af min udvalgsformandspost i Kommunernes Landsforening, har jeg fået et godt blik for, hvor samarbejdet mellem regionerne og kommunerne halter. Vi står over for både en sundhedsreform og en nærhedsreform, og det arbejde vil jeg meget gerne være en del af i Regionsrådet,” siger hun.

Peger på ung efterfølger

Hvem der skal afløse Jette Skive som spidskandidat er ikke afgjort endnu. Selv peger hun partiets 1. suppleant til byrådet, den 27-årige Jakob Søgaard Clausen.

“Jeg overlader trygt stafetten til min gode partifælle Jakob, hvis vores medlemmer kan bakke op om det. Jeg synes, det er en god idé med et generationsskifte, og Jakob har været med længe og er godt inde i sagerne. Jeg er sikker på, at han kan fylde skoene godt ud, og jeg tror også, at det vil være et godt fornyelsessignal at stille med en ung kandidat i spidsen i Århus,” siger Jette Skive i pressemeddelelsen.

Fakta om Jette Skive

  • Bor i Viby J
  • Bliver 70 år til sommer (født 11. juli 1951)
  • Uddannet frisør
  • Medlem af Århus Amt // Region Midtjylland 01-01-1998 – 31-12-2013
  • Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2010
  • Rådmand for Sundhed og Omsorg siden 1. januar 2014
  • Medlem af KL’s bestyrelse, formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg