Marie Krarup: Muslimsk fest på Rådhuspladsen burde ha’ været forbudt

0
6218
Marie Krarup, integrationsordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Folketingsmedlem Marie Krarup mener, at den store Eid-fest i lørdags på Rådhuspladsen ikke burde have været tilladt. Det skriver hun i en kommentar på Den Korte Avis

Den store Eid-fest på Rådhuspladsen i København, hvor flere hundrede muslimer fejrede afslutningen på Radaman, burde ikke have været tilladt.

Det mener folketingsmedlem Marie Krarup (DF), som i et indlæg på Den Korte Avis kalder festen for en islamisk magtdemonstration, som ikke burde være mulig på en stor og central plads som Rådhuspladsen.

”Det burde ikke være muligt for et fremmed trossamfund at kunne få lov til at indtage Rådhuspladsen. Der burde være regler, der forhindrede det. Man kan ikke få lov at hejse et fremmed flag på en flagstang i Danmark uden særlig tilladelse. Hvordan kan en fremmed religion så få lov til at indtage Rådhuspladsen?”, skriver Marie Krarup.

Hun understreger, at muslimer skal have mulighed for at dyrke deres religion i Danmark, men det bør ikke kunne ske som store arrangementer i det offentlige rum, mener Marie Krarup:

” Her burde det kun være Folkekirken, der kunne det. For kristendommen har en særstilling i Danmark. Både formelt via paragraf 4 i grundloven og historisk og symbolsk – for eksempel ved korset i Dannebrog. Langt de fleste danskere er enten kristne eller kulturkristne, og stort set alle danskere anser Dannebrog for et nationalt symbol. De skal ikke have en oplevelse af hjemløshed i eget hjem, fordi fremmede grupper indtager Danmarks mest centrale plads og dyrker fremmede ritualer der,” skriver hun i Den Korte Avis.

Indlægget kan læses her.