Mange bandemedlemmer dropper ud af exitforløb

0
2779
Arkivfoto

Exitforløb skal få bandemedlemmer til at forlade banderne, men mange af deltagerne springer fra undervejs, viser tal fra København, Aarhus og Odense. DF stiller nu spørgsmål til justitsministeren 

56 af de bandemedlemmer, som 2017-2020 deltog i et exitforløb i København, Odense og Aarhus Kommune for at komme ud af bandemiljøet, sprang fra undervejs.

Det viser tal fra Justitsministeriet.

I Københavns Kommune skete det 29 gange, at et bandemedlem forlod et af de ca. 80 exitforløb, som  kommunen i perioden 2017-2020 satte i gang for at få en person ud af bandemiljøet.

I Aarhus Kommune var det 18 ud af 41 bandeexit-forløb, der blev afbrudt.

I Odense Kommune skete det 9 ud af 22 gange.

I Odense får tallene lokale politikere til at appellere om en styrket indsats mod banderne. Det konservative byrådsmedlem Søren Windell siger til TV2 Fyn, at samarbejdet mellem politi og Skat må styrkes, så der kan sættes ind overfor eksempelvis bandernes hvidvask af penge fra hanshandel.

”Vi skal have stoppet pengene, for uden penge har banderne ikke noget af leve af,” siger Søren Windell.

Stiller spørgsmål til justitsministeren

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup stiller nu spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om de mange afbrudte exitforløb. Han vil have ministeren til at redegøre for de mange frafald og vide, hvad regeringen vil gøre for at stoppe dem.

Samtidig erklærer Peter Skaarup sin opbakning til forslaget fra Odense om et tættere samarbejde mellem politi og Skat.

”Follow the money. Det er man kommet rigtig langt med gennem tiden, så hvis man kan gå en lidt anden vej i forhold til det traditionelle som straffe og lignende, så er det positivt i Dansk Folkepartis øjne. Men vi kan ikke undvære de følelige straffe,” siger Peter Skaarup til TV2 Fyn.