Labour vil åbne grænserne for alle

0
1440
Labourlederen Jeremy Corbyn fotograferet i Parlamentet onsdag aften. Foto: HO / various sources / AFP

Det britiske oppositionsparti Labour vil opgive kontrollen med indvandring og samtidig give stemmeret til alle, der befinder sig i Storbritannien

Først gør de alt, hvad de kan, for at forhindre Brexit. Så håner de alle de briter, der netop stemte for Brexit, fordi de er bekymrede over den store indvandring: Ved slutningen af Labours kongres stemte et stort flertal af partiets delegerede for et forslag, der både giver stemmeret til millioner af ikke-briter og som samtidig fjerner kontrollen med indvandring.

Labours ordfører eller som det hedder i London: skyggeminister for indenrigsforhold, Diane Abbott, har erkendt, at forslaget nu er Labours politik. Men i stedet for at trække i land, gik hun et skridt videre og sagde: ”I kan være helt sikre, at vores regeringsplaner omfatter alt dette og mere til.”

I dag kan kun borgere fra Storbritannien selv samt fra Irland og de gamle kolonier i Commonwealth stemme ved valg til det britiske parlament. Skulle Labour igen få regeringsmagten, kan alle, der bor i Storbritannien, så stemme. Til gengæld rykker forslaget Labour endnu længere væk fra Downing Street 10.

Corbyns nærmeste imod

Ifølge avisen Telegraph så vender selv de nærmeste støtter til lederen Jeremy Corbyn sig imod forslaget. Ganske enkelt fordi det vil fjerne partiet endnu længere fra den store gruppe af vælgere, der er bekymret for indvandring. Den samme gruppe som i overvejende grad stemte for Brexit.

Udsigten til millioner af nye vælgere har fyldt mest i de britiske medier, men den anden del af forslaget er i virkeligheden endnu mere radikal. Det lægger op til at man lukker de opsamlingslejre for illegale indvandrere, der i dag tager noget af presset. Samtidig vil forslaget ændre om, hvem der legalt kan rejse ind i landet.

De begrænsninger, der gælder i dag og som blandt andet sikrer, at nye briter kan forsørge sig selv, skal helt væk. Der skal være lige adgang for alle til at flytte til Storbritannien, uanset hvad de kan bidrage med. Og der skal lægges vægt på migranternes rettigheder.