Vrede over kulturminister: Tag nu ansvar og giv fodboldklubberne et svar

0
2740
Kulturminister Joy Mogensen og DBUs formand Jesper Møller inden kampstart ved aftenens pokalfinale i Sydbank Pokalen mellem AaB og SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2020

Kulturminister Joy Mogensen (S) skal forklare sig i hastesamråd om fodboldklubbernes vilkår i næste sæson, “Hun sender et skidt signal til fodbolden, når hun ikke vil tage ansvar,” siger DFs fungerende kulturordførere Pernille Bendixen

Hvis det havde været en fodboldkamp, var hun blevet flået ud i pausen. For kulturminister Joy Mogensen (S) har spillet en elendig 1. halvleg i kampen om at genåbne dansk fodbold. Det er i hvert fald synspunktet hos et flertal af Folketingets partier, som har hasteindkaldt kulturministeren i samråd.

Et flertal bestående af V, DF, RV, K, NB og LA er stærkt utilfredse med, at Joy Mogensen ikke vil give divisionsklubberne svar på, hvilke rammer, der kommer til at gælde, når den nye sæson starter 1. september. Klubberne ved derfor ikke, hvor mange sæsonkort og billetter de kan sælge, og de ved ikke, hvad de vil kunne tilbyde deres sponsorer.

“Klubberne skal have en afklaring nu. De kan jo ikke få solgt deres sponsorater, når de ikke ved, hvor mange tilskuere de må lukke ind. Det har jo enorm betydning for deres økonomi,” siger DFs fungerende kulturordfører Pernille Bendixen.

Kun 300 tilskuere havde adgang til mandagens superligakamp mellem OB og Lyngby i Odense. Klubberne kan endnu ikke få svar på, hvor mange tilskuere de må lukke ind i næste sæson, der starter 1. september. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

“Hun vil ikke tage ansvar”

Det lykkedes tidligere på ugen flertallet at presse regeringen til at lempe afstandskravet for tilskuerne til de sidste superligakampe i denne sæson. Men da partierne ville have svar på, hvad reglerne bliver i den nye sæson, afbrød ministeren forhandlingerne med et “vi stopper her”. I stedet har hun henvist til statsministeren, og hun vil ikke stille op og forklare sig for pressen. Men det vil flertallet ikke acceptere, og derfor bliver Joy Mogensen nu bedt om at forklare sig i et hastesamråd.

“Det er virkelig et skidt signal, kulturministeren sender, når hun ikke vil klubberne svar, og hun vil ikke tage ansvar,” siger Pernille Bendixen.

Divisionsforeningen, der repræsenterer klubberne, har anbefalet, at klubberne får frihed til at lave deres egne løsninger, hvor de følger anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne og politiet. Hvis der bliver nødvendigt, kan der trækkes i nødbremsen.

“Vi har haft forsøgordninger, der forløb ganske fornuftigt. Så må vi også have tillid til, at klubberne kan lave fornuftige løsninger selv. Vi skal ikke sidde i Folketinget og bestemme antallet af tilskuere,” siger Pernille Bendixen.