DF-forslag på Stevns: Opkald vej efter lokal håndboldstjerne

0
1139
Lasse Svan takkede søndag af som landsholdsspiller efter en imponerende karriere, hvor han har har vundet både OL-, VM- og EM-guld. Nu foreslår Martin Henriksen, at Stevns Kommune hylder stjernen ved at opkalde en vej efter ham. Foto: EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Martin Henriksen foreslår, at Stevns Kommune opkalder en vej efter håndboldstjernen Lasse Svan, der er fra Stevns

Hvis det står til Dansk Folkepartis nyvalgte medlem af kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune, Martin Henriksen, så kan Stevns-borgerne snart køre en tur op ad “Lasse Svan Vej”, “Lasse Svan Gade” eller “Lasse Svan Allé”. Martin Henriksen har nemlig stillet et forslag på næste kommunalbestyrelsesmøde om, at Stevns Kommune opkalder en vej efter håndboldstjernen, der er opvokset i kommunen.

“Lasse Svan er jo her fra egnen, og han har stået for historiske præstationer for Danmark. Så er det helt oplagt, at Stevns viser, at vi er stolte af ham og på den måde er med til at bringe hans navn ud i den store verden,” siger Martin Henriksen til sn.dk.

Hvilken vej og hvad det præcise navn skal være, skal først besluttes efter en høring.

“Såfremt forslaget vedtages, skal forvaltningen komme med en indstilling, og et flertal i Kommunalbestyrelsen skal efter høring konkretisere forslaget – herunder beslutte, hvilken vej der skal tage navn efter Lasse Svan,” lyder Martin Henriksens forslag, der skal behandles på kommunalbestyrelsesmødet den 17. februar.

Ønske fra flere borgere

Martin Henriksen siger til ditOverblik, at han ikke står alene med ideen:

“Det er også et ønske fra flere borgere, og gode ideer tager jeg med ind i det politisk system. Det manglede da bare,” siger det tidligere folketingsmedlem.

Martin Henriksen har ikke talt med Lasse Svan om forslaget og understreger, at han vil trække forslaget, hvis håndboldsspilleren ikke er interesseret.

“Lasse Svan har stået for historiske præstationer for Danmark. Så er det helt oplagt, at Stevns viser, at vi er stolte af ham,” siger Martin Henriksen, der er nyvalgt medlem af Stevns kommunalbestyrelse. Foto: Carsten Lundager

Lasse Svan: “Helt okay”

Men Lasse Svan ser positivt på ideen. Ekstra Bladet har talt med Svan, som siger:

“Jeg var ikke klar over, at der er andre nulevende personer, der har et vejnavn. Jeg troede, man skulle være død, og hvis det var betingelsen, ville jeg gerne sige nej tak. Men hvis der er styr på, at alt er, som det skal være, så synes jeg, det er helt okay”.

Han er overrasket over den store ære, siger han:

“Nu kan jeg fornemme på venner og familie, som stadig bor i Stevns, at det er en god idé. Det er jeg glad for”.

38-årige Lasse Svan er netop stoppet på landsholdet efter næsten 20 år. Han sluttede sin karriere i søndags, hvor han som viceanfører var med til at vinde EM-bronze. Tidligere har Lasse Svan vundet OL-guld, to verdensmesterskaber, to VM-sølvmedaljer og et europamesterskab med landsholdet. Lasse Svan har siden 2008 spillet i SG Flensburg-Handewitt i den tyske bundesliga. Her har han scoret ikke færre end 2280 mål.