Regeringen vil fjerne de politiske vagthunde fra DRs bestyrelse

0
1763
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens medieudspi. Det foregik hos Sjællandske Medier/Dagbladet Ringsted torsdag den 3. februar 2022. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis medieordfører Dennis Flydtkjær advarer mod regeringens forslag om en professionel bestyrelse i DR. ”Det vil fjerne en vigtig demokratisk kontrolfunktion i DR, hvis de politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer forsvinder,” advarer Flydtkjær

Danskerne vil miste en vigtig demokratisk kontrol med DR, hvis regeringens forslag om en professionel DR-bestyrelse bliver gennemført.

Det mener Dansk Folkepartis medieordfører Dennis Flydtkjær. Han ser kritisk på den del af regeringens nye medieudspil, der handler om Danmarks Radio.

Under overskriften ”Et stærkt digitalt DR med fokus på hele Danmark” skriver regeringen blandt andet:

”DR skal have en stærk og uafhængig bestyrelse, som understøtte udviklingen af DR som en moderne medievirksomhed”.

Men det er en dårlig ide, mener Dennis Flydtkjær.

I den nuværende DR-bestyrelse er seks ud af 11 medlemmer udpeget af Foketingets partier, heriblandt præsten og debattøren Katrine Winkel Holm, som er udpeget af Dansk Folkeparti. Hvis disse bestyrelsesmedlemmer fjernes, ryger de vagthunde, som kan rejse debatter om eksempelvis politisk skævhed i dækningen, advarer Flydtkjær:

”Danmarks Radio er ikke en almindelig virksomhed. Den er 100 % statsfinansieret. Derfor er det godt, at danskerne har nogle vagthunde siddende i bestyrelsen, som kan diskutere prioriteringer, om noget er skævt vinklet osv. DR har en udfordring med vinklingen på nogle områder, og derfor ville det ikke være godt, hvis man mister den demokratiske kontrol,” siger Dennis Flydtkjær.

Hvis regeringens forslag gennemføres, skal kulturministeren udpege DR’s bestyrelse. Dermed risikerer man, at regeringen sammensætter en bestyrelse bestående af medlemmer, den er politisk enige med, frygter Dennis Flydtkjær.

”Der er nødt til at være noget mangfoldighed i DR. Det er vores alle sammens fælles public servicekanal. Derfor skal der være en bestyrelse, der til en vis grad repræsenterer befolkningen. Det skulle gerne være noget, vi alle sammen kan se os i,” siger Dennis Flydtkjær.

Læs også:

DF afviser regeringens ’Netflix-skat’: ”Det ender i smagsdommeri og puljetyranni”