Benny Engelbrecht trækker sig som transportminister

0
1108
Benny Engelbrecht er færdig som transportminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

”Jeg kan ikke blive siddende, når et støtteparti ikke har tillid til mig,” siger Benny Engelbrecht, som trækker sig, fordi Enhedslisten har erklæret sin mistillid til ministeren

Benny Engelbrecht trækker sig som transportminister. Det oplyser han torsdag aften til DR Nyheder. Meldingen kommer kort efter, at Enhedslisten meddelte, at de ikke længere har tillid til ministeren.

“Når et støtteparti til regeringen rejser en mistillid, så kan jeg ikke blive siddende som minister. Så må jeg trække mig,” siger Benny Engelbrecht til DR Nyheder.

Benny Engelbrecht var tidligere på dagen i to samråd, hvor han undskyldte og beklagede, at han under sidste års forhandlinger om en stor trafikplan tilbageholdt oplysninger om C02-udledningen ved en række projekter. Efter samrådet meddelte Enhedslisten, at de ikke længere har tillid til ministeren. Siden har både Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti meddelt, at de heller ikke har tillid til ministeren.

DF ville vælte ministeren

DFs transportordfører Hans Kristian Skibby sagde sådan her til TV2 News, da Enhedslisten havde meddelt, at de ikke har tillid til Benny Engelbrecht:

“Vi har sådan set stor sympati for transportministeren. Men det er ikke vores rolle at holde hånden under en minister. Det er regeringens parlamentariske bagland, som skal sikre ministerposter. Så vi vil selvfølgelig gerne stemme for, at ministeren skal træde tilbage”.

TV2 News: Så I vil gerne vælte Benny Engelbrect?

“Ja, det vil vi. Vi vil gerne vælte alle de ministre, der er i den røde regering. Og det er jo ikke sådan, at der ikke er en sag her. Der har været tilbageholdelse af oplysninger, så der er en sag,” siger Hans Kristian Skibby.