Kristian Thulesen Dahl: Regeringen har kurs mod rekord i udlændinge-lempelser

0
2218
Statsminister Mette Frederiksen og de radikales leder Morten Østergaard under åbningsdebatten i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019

Regeringen har lempet udlændingepolitikken 10 gange på 98 dage. Fortsætter den i samme tempo, vil det blive til 136 lempelser på fire år, konstaterede Kristian Thulesen Dahl (DF) under Folketingets åbningsdebat

Regeringen kommer til at sætte en suveræn rekord i lempelser af udlændingepolitikken, hvis den fortsætter i samme tempo som nu.

Foreløbig er det blevet til 10 lempelser på 98 dage, og hvis dét tempo fortsætter, vil regeringen nå op på 136 udlændingelempelser, hvis den kommer til at sidde lige så længe Helle Thorning Schmidts socialdemokratiske regering, dvs. tre år og ni måneder.

Det viser et lille regnestykke, som Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl med et glimt i øjet præsenterede under Folketingets åbningsdebat torsdag.

“Det vil være tre gange så mange lempelser, som vi så under den tidligere socialdemokratiske regering. Det er noget af en gyser at se frem til,” sagde Kristian Thulesen Dahl  med henvisning til, at der blev lavet 45 lempelser under Helle Thorning Schmidt.

Lovede ellers at fastholde stram udlændingepolitik

DF-formanden opridsede nogle af den nye regerings lempelser:

“Ydelserne til indvandrerfamilier sættes op, så det bliver mere attraktivt at søge til Danmark. Der slækkes på kravene overfor dem, der er afvist som asylberettigede eller er på tålt ophold og burde rejse hjem, hjemsendelsespolitikken, som blev aftalt i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, undergraves, og flere får nu lov at blive i Danmark”.

Lempelserne kommer, selv om den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen i valgkampen lovede, at der ikke vile blive lempet på udlændingepolitikken:

“Hun gik endda så langt som til at sige, at hvis der skulle lemples, så skulle mindst et borgerligt parti være med på det, og hun sagde om de krav, som Danmark stiller til udlændinge, at de aldrig ville blive ændret af et snævert rødt flertal. Hun sagde endda, at hun hellere ville undlade at blive statsminister, end at gå med til en slappere udlændingepolitik,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, under åbningsdebatten i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DF: Brug for stramninger

DF-formanden mener, at den aktuelle udvikling i Europa understreger, at der brug for stramninger, ikke lempelser:

“Med et hastigt voksende befolkningstal i Afrika, med en ny italiensk regering, der nu vil slække på kursen overfor migranter, der søger over Middelhavet, med et utilregneligt Tyrkiet, med 10.700 migranter, der er kommet til Grækenland alene i september, og med et EU, der ønsker en fordelingspolitik, som vil få endnu flere til at søge mod Europa, så er det vigtigere end nogensinde at holde en stram kurs på udlændingeområdet,” sagde Kristian Thulesen Dahl.