DF-formand: Børn bruges til at lempe udlændingepolitikken

0
1485
Fra 1. april 2020 skal det være slut med børnefamilier på Sjælsmark. Endnu er det uvist, hvor de skal flytte hen, men det nye sted bliver uden hegn og med flere aktiviteter for de yngste. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Aftalen om flytte børnefamilierne ud af udrejsecenter Sjælsmark er endnu et eksempel på at regeringen og støttepartierne bruger børn som alibi til at lempe udlændingepolitikken, mener Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl

”Først “Børnetilskud” og nu “Børnene ude af Sjælsmark””.

Sådan skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på sine facebookside om den aftale, som regeringen og støttepartierne har indgået om at flytte børnefamilierne ud af Udrejsecenter Sjælsmark.

Kristian Thulesen Dahl mener, at regeringen og venstrefløjen bruger børnene som alibi for at lempe udlændingepolitikken:

”Regeringen og deres støttepartier har det søreme med at bruge børnene som alibi, når der lempes på udlændingepolitikken! Sig det nu som det er: I forhøjer ydelserne til indvandrere og giver afviste asylansøgere forbedrede forhold, så de får endnu mindre grund til at rejse hjem. Udlændingepolitikken skrider!,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

Med ”børnetilskud” henviser han til den aftale om midlertidige tilskud til familier på kontanthjælp og integrationsydelse, som regeringen og støttepartierne indgik tidligere på efteråret.

Bedre vilkår i nyt center

Den nye aftale om Sjælsmark betyder, at børnefamilierne fra 1. april 2020 skal flyttes til et andet udrejsecenter med bedre vilkår end på Sjælsmark. Familierne, som er afviste asylansøgere, skal fremover selv kunne lave mad og spise den i egen bolig; der skal ikke være hegn om centeret og medarbejderne skal ikke længere være fra Kriminalforsorgen men personer med erfaring med udsatte børn.

Det er endnu ikke besluttet, hvor det nye center skal ligge. Dét vil regeringen komme med et bud på i starten af december.