Kærshovedgård-ballade får Enhedslisten til at kræve stramning: Vil udstyre udlændinge med fodlænke

0
4327
Rosa Lund (EL) vil udstyre udvisningsdømte udlændinge med en fodlænke. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Enhedslisten vil frihedsberøve udlændinge, der er dømt til udvisning, siger partiets retsordfører  Rosa Lund til B.T.

Problemerne med udvisningsdømte udlændinge, der snyder sig ind og ud via et hul i hegnet på udrejsecenter Kærshovedgård, får nu selv Enhedslisten til at reagere.

Partiets retsordfører Rosa Lund, der normalt kræver lempelser i udlændingepolitikken, siger til B.T., at de udvisningsdømte udlændinge bør frihedsberøves ved at udstyre dem med en fodlænke.

“En del af deres straf er, at de er udvisningsdømte. Men vi kan ikke sende dem ud, fordi vi ikke har en aftale med de lande, som skal tage imod dem. Derfor mener jeg, at det kan være en god idé at se på, om de skal have en fodlænke på,” siger Rosa Lund til B.T.

Skal flyttes fra Kærshovedgård

Hun vil dog samtidig flytte dem fra Kærshovedgård til private adresser.

“Jeg synes, at det er meget forståeligt, at naboerne er utrygge. Kærshovedgård er en dyr og dum løsning, som også er til gene for naboerne omkring stedet,” siger Rosa Lund.

De udvisningsdømte udlændinge snyder ikke kun med meldepligten ved at gå ind og ud via et hul i hegnet på Kærshovedgård. Som flere medier har beskrevet, er antallet af sigtelser mod beboerne steget markant de sidste par år. De seneste tre måneder er der Ifølge B. T. rejst 59 sigtelser mod beboere på Kærshovedgård.

Mere vidtgående?

B.T. spørger Rosa Lund, om det ikke er mere vidtgående at være i husarrest med fodlænke end at opholde sig på et udrejsecenter, hvor man blot har meldepligt. Til det svarer hun:

“Det kommer an på, hvordan man ser på det. Vi foreslog det, da Inger Støjberg var minister. Det er ikke mit indtryk, at hun syntes, det var mere vidtgående,” siger retsordføreren til B.T.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har kommenteret den opsigtsvækkende udmelding fra Rosa Lund på Twitter.

“Der lyder helt nye toner fra selveste Enhedslisten, der også har set sig sure på udviste udlændinge, og nu ønsker dem frihedsberøvet, når de begår kriminalitet. Så venter vi kun på slapperne i @Spolitik (Socialdemokratiet, red.),” skriver han.

Læs også:

DF kræver øget sikring af Kærshovedgård