DF kræver øget sikring af Kærshovedgård

0
1555
Kærshovedgaard ved Borring i Midtjylland.

Video fra udrejsecenter Kærshovedgård viser maskerede mænd kravle igennem et hul i hegnet i stedet for at gøre brug af hovedindgangen. Det møder kritik fra flere partier

Søndag cirkulerede en video på TV2 af maskerede mænd, som med værktøj i hånden åbner et hul i hegnet om udrejsecenter Kærshovedgård og kravler igennem. Videoen er fra et overvågningskamera, som en af naboerne til udrejsecenteret har sat op.

Beboerne på udrejsecenteret er udviste asylansøgere – en del af dem også kriminelle, som dog har afsonet. Da det er tilfældet, kan beboerne ikke frihedsberøves, og de kan derfor frit komme og gå fra centret.

Netop derfor vækker det også undring fra blandt andet politiet, at nogle af beboerne vælger at kravle gennem et hul i hegnet. Ifølge Midt-og Vestjyllands Politi, som TV2 har talt med, kan det tyde på kriminelle aktiviteter.

Også Niels Johan Geil, der er institutionschefen på Kærshovedgård, har ifølge TV2 erkendt, at der er problemer med huller i hegnet rundt om udrejsecenteret.

Mere kontrol

Videoen har udløst skarp kritik fra flere partier i blå blok, blandt andet Dansk Folkeparti. I Jyllands-Posten foreslår udlændingeordfører Pia Kjærsgaard at der indsættes en hundepatrulje for at øge kontrollen med Kærshovedgård. Partier mener også, at reglerne bør strammes, så beboernes mulighed for at kunne gå ud og ind mindskes, og lokalbefolkningen dermed påvirkes mindre.

”Jeg forstår det ikke. Hvorfor er der ikke en hundepatrulje? Hvorfor er der ikke mere kontrol? Når en stor del af dem, der er på centret, er dømte kriminelle, skal de jo afskærmes,” siger Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.

”Det er helt absurd, at de bare kan gå frit ind og ud på den måde”.

”Det er helt absurd, at de bare kan gå frit ind og ud på den måde”

Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten
DFs værdi- og udlændingeordfører, stifter og tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard. Arkivfoto: Carsten Lundager

Som løsning på problematikken om selve udrejsecenterets placering, som er tæt på borgerne i Bording-området, foreslår Dansk Folkeparti også at oprette et samarbejde med Grønland for at omdanne en nedlagt flådebase til et udrejsecenter. Flådebasen er meget isoleret og dermed langt fra lokalbefolkning, og et udrejsecenter ville desuden betyde arbejdspladser. Forslaget skal i begyndelsen af maj behandles i Folketinget.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) oplyser i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at han har bedt myndighederne om at sikre hegnet yderligere.