Kærestepar kæmper for DF i Rudersdal: ”Det er da op ad bakke”

0
2371
Jan-Erik Messmann er her fotograferet lidt udenfor Rudersdal - nemlig foran Kronborg i Helsingør.

SPIDSKANDIDATEN | Tidl. folketingsmedlem Jan-Erik Messmann er DFs spidskandidat i Rudersdal. Han er en af bare to DF’ere, der stiller op – den anden er hans kæreste Nina Clarén. ”Det bliver rigtig svært,” erkender Jan-Erik Messmann

Der er bare to kandidater på listen for Dansk Folkeparti i Rudersdal Kommune på tirsdag, og de deler tilmeld den samme adresse. Kæresteparret Jan-Erik Messmann og Nina Clarén er ene om at opstille for DF i den nordsjællandske kommune, og Jan-Erik Messmann, der sad i Folketinget for DF fra 2015 til 2019, gør sig da heller ikke de store forhåbninger om, at DF bliver valgt ind i Rudersdal, hvor Venstres Jens Ive har været borgmester siden 2010.

”I bund og grund gør vi det for at hjælpe Dansk Folkeparti, så der ikke er en kommune, hvor der ikke er nogen DF’ere, der stiller op. Men så længe DF ligger omkring 6,5 % i meningsmålingerne på landsplan, så bliver det rigtig svært,” siger Jan-Erik Messmann, og tilføjer, at DF i Rudersdal er gået fra 102 til 46-47 medlemmer. Så der mangler pt. noget vind i sejlene.

”Men i det øjeblik Morten Messerschmidt er blevet renset og Inger Støjberg vinder sin rigsretssag og hvis hun vælger at melde sig ind Dansk Folkeparti, så vil der ske meget. Men som det ser ud lige nu og som medierne behandler os, så må vi bare tage det stille og roligt og vente,” mener Jan-Erik Messmann.

Nina Clarén og Jan-Erik Messmann er kærester og DFs to eneste kandidater i Rudersdal. Parret er her fotograferet på Dannebrog. Jan-Erik Messmann er livstidsmedlem af Dannebrogs-foreningen.

Havde én plads i 2014-2017

Han har deltaget i debatmøder og går gerne på gaden og deler valgmateriale ud. Men det er, som han siger, ”svært heroppe”. Rudersdal, der huser nogle af landets dyreste adresser, er ganske vist gennemborgerlig, men DFs nationalkonservative linje og fokus på velfærd, har aldrig rigtig fænget i kommunen, der har landets næsthøjeste gennemsnitsindkomst, og hvor Venstre og Konservative sidder på 13 ud 23 pladser i kommunalbestyrelsen.

I 2013-2017 var nu afdøde Erik Gissel Jensen medlem af kommunalbestyrelsen for DF, men ved valget i 2017 gik DF 1,4 procentpoint tilbage til 3,0 %. DF fik 962 stemmer, og da der skal ca. 1300 stemmer til at opnå valg, mistede sin DF sin plads.

”Så det er da vildt op ad bakke, men jeg hygger mig med det, og vi er ved godt mod, og det ville da være fantastisk, hvis vi gik frem,” siger Jan-Erik Messmann.

“Det ville da være fantastisk, hvis vi gik frem”

Brug for DF

Han synes selv, der er brug for Dansk Folkeparti i kommunalbestyrelsen. Venstre ”er blevet lidt radikalt-socialdemokratisk heroppe”, som han siger, så der mangler et indvandringskritisk parti, og DF ville også kunne sikre et større fokus på ældreplejen i kommunen, der lige nu har 76 ubesatte deltids- og fuldtidsstillinger på ældreområdet.

“Vi stiller i bund og grund op for at hjæl,pe DF,” siger Jan-Erik Messmann.

Frederiksborg Amts Avis bragte lørdag et interview med kæreste-kandidat-parret Jan-Erik Messmann og Nina Clarén. Her fortalte de om deres visioner på ældreområdet:

”Vores hovedpunkter er ældrepleje, psykiatri og de svage borgere. I ældreplejen er det uhyre vigtigt, at de ansatte er nogle, der er glade for deres arbejde og som er gode til at give menneskelig service, og som kan passe på de ældre, så de ikke føler sig usikre og utrygge,” sagde Jan Erik Messmann.

”Ældreplejen er ekstremt vigtigt, og de ældre, som har været vant til et lidt mere rigt liv, skal have mulighed for at tilkøbe sig nogle private services. Men jeg har også lyst til at kæmpe for de unge og for skoleområdet, og især for de små skoler, hvor der er plads til inklusionsbørn og tid til omsorg,” fortsatte Nina Clarén.

Flere billige boliger

Et af de store problemer er, at sosu-ansatte ikke har råd til at bo i kommunen. DF vil arbejde for at skaffe flere billige boliger, men det skal ikke være den socialdemokratiske model med 500 almene boliger til 6500 kroner pr. styk, siger Jan-Erik Messmann til amtsavisen:

“For hvis vi gør det, så bliver de 300 fyldt op af syrere i morgen, fordi staten forlanger det, og det duer ikke. Men jeg vil gerne have, at dem, der vil gøre noget for kommunen, kan få et sted at bo,” siger Jan-Erik Messmann.

Jan-Erik Messmann stillede op i Rudersdal i 2013, men valgte ikke at stille op i 2017, fordi han på det tidspunkt sad i Folketinget. “Jeg ville ikke ende at sidde i et doobeltmandat,” siger Jan-Erik Messmann.

Seks spørgsmål til Jan-Erik Messmann

Hvorfor er du aktiv i politik?

Jeg er aktiv fordi jeg mener der mangler en person i kommunalbestyrelsen med DF´s profil og politiske reaktion. Alt for mange taler og taler og lover hid og did, men intet sker.
Der mangler derfor en person der besidder ren sunDFornuft.

Hvad er din og DFs mærkesag til valget?

Af mærkesager har jeg først og fremmest de ældre, og behandlingen af dem. Der skal flere varme hænder til, og vel at mærke hænder med en varm og venlig tilgang til det at tage sig af de ældre.

At være på plejehjem eller blive plejet og passet, skal være en god og behagelig afslutning på et lang liv, hvor alle har krav på værdighed.

De unge skal uddannes godt og der skal være flere der tager de erhvervsrettede uddannelser.

Vi skal have en god infrastruktur og alle skal have let for at komme rundt i kommunen.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

DF har kun haft en repræsentant i byrådet i Rudersdal, da afdøde Erik Gissel Jensen sad der fra 2013-2017. Jeg var med på listen i 2013 og da det var opgangsperiode for DF kom vi lige netop over grænsen og fik Erik ind. Siden har vi ikke været repræsenteret, desværre.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Vi er i valgforbund med Konservative-Liberal alliance-Nye Borgerlige (ja alle de blå undtagen Venstre)

Hvordan fører I valgkamp?

Valgkampen er afdæmpet i Rudersdal, da det kun er min sambo Nina Clare’n og jeg der stiller op. Vi sætter et par annoncer i lokalavisen og skriver ellers på Facebook og læserbreve i avisen, og har sat en masse plakater op.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Valget vil være præget af DF´s stadig dårlige omtale. Men forhåbentlig får vi Morten Messerschmidt renset helt, og måske er vi heldige at Inger Støjberg vinder sin sag og melder sig ind i DF, ja så kan det blive meget op ad bakke og extremt svært at få nogen ind i denne – en af landets mest borgerlige kommuner, hvor man ikke er så sociale hvad økonomien angår som DF lægger op til. Her er der mere NB-land.