Ashwaq var sexslave for IS – hun mødte sin bøddel i Tyskland

0
5687
Ashwaq fortæller i et Youtube-indslag om, hvordan hun blev opsøgt af den IS-kriger, som holdt hende som sexslave, i Tyskland, hvor han nu var asylansøger.

Den tyske efterretningstjeneste advarer om både IS-krigere og deres børn. Kvinder, som har været holdt som sexslaver af Islamisk Stat, møder deres bødler i Tyskland

Et ukendt antal IS-terrorister er på fri fod i Tyskland, og ifølge tyske medier er det flere gange sket, at kvinder, der har været holdt som sexslaver af Islamisk Stat i Syrien og Irak, har mødt deres bødler i Tyskland, hvor de nu er asylansøgere.

Ashwaq Ta’lo er en del af det religiøse kurdiske mindretal yazidierne, som Islamisk Stat har begået folkemord på. Hun fortæller i en Youtube-video, som blev lagt op i sidste uge, at hun i februar 2018 i Tyskland mødte den IS-kriger, der i tre måneder i 2014 holdt hende som sexslave i Mosul. Ashwaq var dengang 15 år og var blevet taget til fange sammen med sin søster og solgt på et slavemarked for 100 dollars. Hendes bøddel var nu kommet til Tyskland som asylansøger, og han opsøgte hende på gaden i den by, hvor hun netop var startet i praktik hos en frisør.

”Jeg ved hvor du bor, hvem du bor sammen med og hvilken skole du går på,” sagde manden til den nu 19-årige yazidi-kvinde, som nu har forladt Tyskland og er rejst til Irak, fordi hun ikke tør være i Tyskland. I følge Ashwaq har det tyske politi ikke gjort andet end at give hende et telefonnummer, som hun kunne benytte, hvis hun mødte manden igen.

Youtube-indslag med den 19-årige Ashwag, som fortæller hvordan hun mødte den IS-kriger i Tyskland, som holdt hende som sexslave i Irak.

Ingen ved hvor mange IS-medlemmer, der er i Tyskland

Ifølge foreningen Hawar Help, der hjælper yazidi-kvinder i Tyskland, er Ashwaq bare en af mange yazidi-kvinder, der har mødt deres bødler i forbundsrepublikken. Politiken citerer foreningens stifter Dützen Tekkal for at sige at:

”Det er et stort problem, at der er sluppet mange IS-terrorister ind i Tyskland med flygtningestrømmen. Det begyndte i 2015, da Tyskland åbnede sine grænser for asylansøgere i et omfang, så man ikke havde kontrol over situationen og ikke nu ved, hvem man har lukket ind i landet”.

Børn kan blive sikkerhedstrussel

Hvor mange medlemmer og sympatisører af Islamisk Stat, der opholder sig i Tyskland, er der ingen der ved. Efterretningstjenesten Der Bundesamt für Verfassungsschutz har ikke noget overblik, men der er begået flere terrorangreb i Tyskland af personer med tilknytning til IS.

Og Bundesamt für Verfassungsschutz vurderer, at ikke bare IS-krigerne udgør en sikkerhedsrisiko. Det gør deres børn også. I en rapport, som tyske medier omtalte for et par uger siden, advarede efterretningstjenesten om, at islamisternes børn udgør ”et ikke ubetydeligt farepotentiale”:

”Der er tegn på en hurtigere, tidligere og mere sandsynlig radikalisering af mindreårige og unge voksne,” lød advarslen.