Igen, igen, igen: Socialdemokratiet afviser at støtte sit eget udlændingeforslag

0
2176
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt under førstebehandlingen af DFs forslag, som er taget direkte fra Socialdemokratiets store udlændingeudspil. Fra Folketings-TV

Regeringen sagde fredag nej til at støtte beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om at indføre optjeningsprincipper for udlændinges adgang til sociale ydelser. Forslaget kommer fra Socialdemokratiets eget udlændingeudspil ”Retfærdig og resliatisk”

Den socialdemokratiske regering har endnu en gang sagt nej til at stemme for et forslag, som er taget direkte ud af Socialdemokratiets eget udlændingeudspil “Retfærdig og realistisk” fra 2018. Denne gang er det et forslag om at indføre et optjeningsprincip for danske sociale ydelser, som regeringen ikke vil stemme for.

Det er Dansk Folkeparti, der har stillet forslaget, og det er bare et af en stribe forslag fra Socialdemokratiets store  “strammer-oplæg” fra før folketingsvalget, som DF har testet på regeringen i de seneste uger.

Taget direkte fra Socialdemokratiets eget forslag

Tidligere har regeringen bl.a. sagt nej til beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om at stoppe udviklingsbistand til lande, der nægter at tage imod egne statsborgere. Regeringen har også afvist DF-forslag om indføre dansk grænsekontrol og lave stramninger i familiesammenførings-reglerne, om at indføre et loft over ikke-vestlig indvandring, samt om at alle indvandrere på integrationsydelse og kontanthjælp skal have pligt til at bidrage med 37 timers nyttearbejde om ugen.

Alle forslagene er klippet direkte ud af “Retfærdig og realistik”, men de er én for én blevet afvist. Ofte med den begrundelse, at regeringen selv er på vej med noget lignende.

Minister: Vi venter på kommission

Det skete også fredag, da Folketinget førstebehandlede B 185, “Forslag til folketingsbeslutning om at indføre et optjeningsprincip for danske sociale ydelser”. Her afviste beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at regeringen kunne støtte forslaget. Begrundelsen er, at den såkaldte ydelseskommission, som regeringen har nedsat til at kigge på hele ydelsessystemet, også har fokus på optjeningsprincipper. Ydelseskommissionen afleverer ifølge regeringen sine anbefalinger inden sommerferien.

”Vi venter på at ydelseskommissionen skal komme med sine anbefalinger, og derfor kan vi ikke støtte forslaget. Men regeringen er helt enig i, at der skal være optjeningsprincipper, så man ikke bare kan komme til Danmark og modtage den fulde ydelse fra dag ét,” sagde Peter Hummelgaard og påpegede, at der allerede er optjeningsprincipper på flere ydelser, bl.a. børnechecken og pension.

Messerschmidt: En syltekrukke

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, der er ordfører på de mange DF-forslag, der udspringer af Socialdemokratiets ”Retfærdig og realistisk”, mener imidlertid, at regeringen bruger ydelseskommissionen som syltekrukke. DF-næstformand kunne nemlig ikke få svar fra Peter Hummelgaard på, hvornår regeringen regner med at fremsætte sine forslag.

”Det er vel ikke for meget for langt, at når man i sit program skriver, at det er noget man vil arbejde for, at man gør det til sin politik, når man kommer i regering. Det gør det jo unægteligt noget nemmere at være politiker, hvis man kan love en hel masse og derefter sætte det over i en syltekrukke, som ikke barsler, og så kommer der er et folketingsvalg,” sagde Morten Messerschmidt.

Dansk Folkepartis beslutningsforslag kan læses her