Hvad sker der, Sverige: To børn såret af skud – den tiltalte gerningsmand slipper fri

0
2648
Sverige plages af skyderier og drab mellem kriminelle indvandrerbander. Billedet stammer fra det seneste opgør - et skyderi torsdag mellem to biler i Malmø-ghettoen Bunkeflo. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

En svensk dommer har frifundet et bandemedlem, der stod tiltalt for at have såret to børn. Det sker fordi det ikke kan udelukkes at en anden faktisk skød

Skudepisoden fandt sted for syv måneder siden. De to børn – en dreng og en pige, der nu er syv og seks år gamle – var ude og lege, da de blev såret af skud. Skud, der ifølge svenske medier faldt som en del af et opgør i en bande, der har taget navn fra Flemingsberg – en ghetto i det sydlige Stockholm.

En meget voldelig bande, hvor ni personer i december blev dømt for grove forbrydelser. En tiende person, der gælder som en af lederne i banden, blev dømt i sidste uge til seks års fængsel for grov mishandling af en yngre mand, der havde søgt hans hjælp. Men den 25-årige tiltalte i denne tredje sag, der her stod tiltalt for blandt andet at skyde og såre to børn, slap altså fri.

”Vi har mistet alt, men dem, der udøver vold med våben, de vinder,” siger børnenes far til avisen Expressen. Som ofre vil de gerne være anonyme og har selv været nødt til at flytte for at få afstand til volden. Bare man siger navnet på den gade, hvor skuddene faldt, bliver børnene igen bange.

”Det for let at begå forbrydelser og for svært at få retfærdighed her i Sverige,” siger faren til de to børn. Han tilføjer:

”Vi som forældre må være forsigtige og redde vores børn selv.”

Dårligt politiarbejde

Dommeren bygger sin frifindelse på, at der er formodet mistanke om, at en anden faktisk var den, der skød. En person med et andet signalement end den mand, der stod tiltalt, var blevet set på den gangbro, der blev skudt fra. En mand, som politiet godt kunne identificere.

Men igen her var svensk politi for langsommeligt. Manden slap ud af Sverige dagen efter skudepisoden. Han har holdt sig skjult siden.

Ved skyderiet blev et andet bandemedlem, der gjaldt som en topfigur, dræbt. Svensk politi har tidligere betegnet som et internt opgør i banden, hvor hovedparten har migrationsbaggrund.

Kilder: SVT, Expressen, Aftonbladet