Hund i forvaring hos politiet i 16 måneder: “Det er dyrplageri”

0
2572
En hund har i 16 måneder været sat i forvaring af politiet i en hundepension, fordi den har skambidt en anden hund. Arkivfoto med tilfældig hund, der ikke har noget med sagen at gøre

Dansk Folkeparti vil have hurtigere behandling af sager med hunde, der anbringes i forvaring efter overtrædelse af hundeloven

I næsten 16 måneder har en hund været sat i forvaring af politiet på en hundepension, fordi den 29. oktober 2019 bed en anden hund. Fyns Politi afgjorde i januar 2020, at hunden skal aflives for at have skambidt den anden hund. Men sagen er blevet anket og en afgørelse i byretten er sendt videre til landsretten, hvor sagen nu verserer. Derfor sidder hunden nu på 16. måned og afventer sin skæbne i en hundepension.

Der er ingen frister i hundeloven for, hvor længe en hund kan være anbragt i pension, mens en sag verserer. Men det bør der være, mener Dansk Folkeparti, som nu vil tage spørgsmålet op med justitsminister Nick Hækkerup (S). DF mener, at det er dyrplageri at lade en hund være i forvaring i så lang tid.

“Der er ingen tvivl om at vi bør se på om der skal være en maks-grænse for, hvor længe en hund kan være i forvaring hos politiet. Uanset grunden til forvaringen skal vi ikke lade hunde lide unødvendigt,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup.

Hunde skal ikke lide unødigt

Han har fået en redegørelse fra justitsministeren om sagen med den fynske hund. Her skriver Rigspolitiet, at “politikredsene bestræber sig på at træffe afgørelse hurtigst muligt i sager efter hundelovens § 6 b, stk. 1”, men at sagen fra Fyn er trukket ud, fordi den er indbragt for domstolene. Men DF mener ikke, at det svar er tilfredsstillende.

“Vi skal sikre en grundig men også langt hurtigere sagsbehandlingstider. Hunde skal ikke mishandles på den måde, som vi ser idag,” siger Peter Skaarup.

Alternativt havde hunden været aflivet i dag, så det er vel på grund af ankemuligheden, at hunden stadig er i live?

“En ankemulighed må aldrig nogensinde betyde at hunde skal lide unødvendigt længe, som denne sag er et klokkeklart eksempel på. Vi må og skal sikre hurtigere sagsbehandlingstider, det vil jeg tage op med ministeren,” siger DFs retsordfører.