Forslag: Fodboldbøller skal betale for deres ødelæggelser

0
1836
Sådan blev politiet mødt af Brøndby-hooligans efter søndagens superligakamp mod FC København. Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)

Venstre foreslår, at fodboldbøller skal erstatte politiets udgifter i forbindelse med fodboldvold. DF bakker op

To dage efter, at en fodboldkamp mellem Brøndby og FC København endnu engang endte i ballade, var der tirsdag førstebehandling af et lovforslag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der skal øge trygheden omkring store idrætsbegivenheder som fodboldkampe.

Lovforslaget blev offentliggjort for to uger siden, men det har fået ekstra aktualitet, efter balladen i Brøndby, hvor hætteklædte hooligans kastede sten og tåregas efter politiet, hvoraf en betjent blev såret.

Lovforslaget fra justitsministeren vil gøre det nemmere at idømme karantæner og hæve straffene for at overtrædelser af karantæner. Men flere partier er klar til at gå endnu videre.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen foreslår, at der skal kunne rejses erstatningskrav mod fodboldbøllerne, så de skal betale hele eller dele af de udgifter, som politiet har haft i forbindelse med balladen.

Fodbboldbøllerne kastede sten og tåregas mod politiet efter søndagens kamp, som Brøndby tabte 0-1 til FC København. Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)

“I disse situationer, hvor nogen på forhånd har aftalt og helt igennem planlagt, hvad der skal ske, synes jeg, det er ganske rimeligt, at man kommer til at dække en del af de udgifter, der er forbundet med politiets aktivitet. Jeg erkender, at det er en vidtgående tanke at sende sådan en regning, for det gør vi normalt ikke i Danmark,” siger Preben Bang Henriksen til Berlingske.

Forslaget om at sende en del af regningen videre finder Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen “meget positiv”.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen vil i første omgang ikke gå længere end justitsministerens lovforslag.

“Vi skal bestemt evaluere de nye tiltag, når de har virket, for at se om yderligere skærpelse bør indføres,” siger hun til Berlingske.