Finanslov: Rød blok vil hente flere flygtninge til Danmark

0
5576
Sofie Carsten Nielsen (RV) og Pernille Skipper (EL), da rød bloks finanslovsaftale blev præsenteret på et pressemøde søndag. Radikale og Enhedslisten vil have flere kvoteflygtninge til Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen og støttepartierne sætter 40 millioner kroner af, så der kan hentes op mod 500 kvoteflygtninge til Danmark i 2021. DF frygter, at det vil blive til mange flere

Op mod 500 kvoteflygtninge kan se frem til at komme til Danmark i 2021. Søndag offentliggjorde S-regeringen en finanslovsaftale for 2021 med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, og i aftalen er der sat 40 millioner kroner af til kvoteflygtninge.

I 2020 var der også afsat 40 millioner kroner til 500 kvoteflygtninge. Det endte dog med, at regeringen kun sagde ja til at tage 200 kvoteflygtninge via FN-systemet, alle fra Rwanda. I den nye aftale er det heller ikke besluttet, hvor mange der reelt skal tages. Det skal regeringen først beslutte medio 2021, står der i aftalen. Men den radikale leder Sofie Carsten Nielsen siger, at hun vil “garantere” at radikale vil arbejde for at Danmark tager alle 500 kvoteflygtninge.

Det får Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen til advare. Han frygter, at den nye finanslovsaftale med tiden vil føre til, at op mod 2000 flygtninge og deres familier kommer til Danmark.

Repræsentanterne fra rød blok på vej til søndagens pressemøde, hvor finanslovsaftale blev præsenteret. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“I 2021 vil der være langt større risiko for flygtningestrømme, end vi så i 2020, og vi ved, at 500 flygtninge i løbet af få år kan blive til 1500-2000 mennesker på grund af familiesammenføringer,” siger Rene Christensen – og fortsætter:

“Man skal være bekymret for hver eneste flygtning, der kommer til Danmark, for vi ved, at de har utrolig svært integrere sig”.

Hans bekymring bliver ikke mindre af, at både Radikale Venstre og Enhedslisten tilkendegiver, at de vil kæmpe for at tage endnu flere endn de 500 kvoteflygtninge. Alternativet, som har enkelt medlem tilbage i Folketinget, vil have hele 2000 kvoteflygtninge til Danmark.