Finanslov: “Midlertidigt” tilskud til indvandrere fortsættes

0
2248
Finansminister Nicolai Wammen præsenterer Finansloven sammen med repræsentanter fra Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det midlertidige børnetilskud, som primært går til ikke-vestlige indvandrere, skal nu fortsættes til sommeren 2022. “Dybt problematisk,” mener DFs gruppeformand Peter Skaarup

Mange ikke-vestlige indvandrerfamilier kan glæde sig over den finanslov, som regeringen, dens støttepartier samt Kristendemokraterne er blevet enige om for 2022.

I finansloven er der nemlig sat 117,7 mio. kr. af til at fortsætte det såkaldt midlertidige børnetilskud, som rød blok indførte i 2019.

Det midlertidige børnetilskud skal lette livet familier, hvor forældrene er på kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelseshjælp. Det skulle kun have løbet til sommeren 2021, men nu forlænges det til sommeren 2022, hvor et nyt ydelsessystem skal være på plads.

Dermed kan familier, som er berørt af kontanthjælpsloftet eller på integrationsydelsen, fortsat få et tilskud hver måned på 500-700 kroner pr. barn.

Det meste går til ikke-vestlige indvandrere

Det har vist sig, at størstedelen af tilskuddet går til ikke-vestlige familier. Det fremgik af et svar sidste år fra Beskæftigelsesministeriet til DFs gruppeformand Peter Skaarup.

I august 2020 blev der udbetalt i alt 18,6 millioner kroner til 12.915 familier. Af disse var 7313 familier fra ikke-vestlige lande, mens 460 var efterkommere af familier fra ikke-vestlige lande. De to grupper modtog tilsammen 12 millioner kroner.

Til sammenligning var der kun 4815 danske familier, der modtog det særlige børnetilskud. Indvandrere og efterkommere af indvandrere fra andre vestlige lande udgjorde de sidste 319 familier.

Skaarup: Dybt problematisk

Peter Skaarup kalder på den baggrund finansloven for en ’finanslov for indvandrere’:

”Det er dybt problematisk, at regeringen og rød blok forlænger det nu ikke længere så midlertidige børnetilskud til særligt indvandrerfamilier, der ikke er i arbejde. Så får de da aldrig incitament til at blive selvforsørgende,” skriver DFs gruppeformand på Twitter.