Fagforbund roser DF-forslag om bedre indeklima i folkeskolen

0
1334
Hver fjerde klasselokale er plaget af dårligt indeklima, viste Arbejdstilsynets kontrolbesøg sidste år.

Dansk Folkeparti foreslår lovpligtige tilsyn med skolernes ventilationsanlæg. Forslaget glæder Blik & Rør Arbejderforbundet

Der skal være lovpligtige tilsyn med skolernes ventilationsanlæg. Det mener Dansk Folkeparti, som er på vej med et beslutningsforslag i Folketinget. DF håber på bred opbakning fra Folketingets partier, og foreløbig kan partiet glæder sig over stor opbakning fra det fagforbund, der organiserer de folk, der skal stå for de lovpligtige til, nemlig Blik & Rør Arbejderforbundet.

”Vi har lagt pres på politikerne for, at de skulle gøre noget ved det her. Derfor er jeg rigtig glad for, at Dansk Folkeparti vil præsentere et forslag, der skal gøre det til et lovkrav, at de ventilationsanlæg og -kanaler vi har rundt på skolerne selvfølgelig skal have et regelmæssigt tilsyn,” siger Blik & Rørs formand, Henrik W. Petersen, til forbundets hjemmeside blikroer.dk

Folkeskolens indeklima har været et problem i årtier. Dansk Folkepartis uddannelses- og kommunalordfører Jens Henrik Thulesen Dahl, der er ingeniør, har tidligere arbejdet med skolernes indeklima, og det er erfaringerne herfra, der har fået ham til at lave et DF-udspil om indeklima. Her foreslås foruden lovpligtige tilsyn at regeringen og kommunerne sammen laver en handlingsplan for indeklimaet. Der er også mere lavpraktiske forslag om bl.a. støjdæmpning.

Forslaget blev præsenteret på en indeklimakonference i september i Folketinget, som Blik & Rør stod for, og det forventes, at beslutningsforslaget rammer folketingssalen inden efterårsferien.

”Jeg er rigtig glad for, at v nu ser Jens Henrik Thulesen Dahl handle på det løfte, han præsenterede til debatten i september. Nu bliver det spændende at se, hvordan forslaget bliver modtaget i Folketingssalen. Hvis det bliver stemt igennem, så er det ikke kun en sejr for skoleeleverne, men så er det også rigtigt positivt nyt for vores medlemmer i både installations- og skorstensfejerbranchen,” siger Henrik W. Petersen til blikroer.dk.

At der skal gøres noget ved indeklimaet, blev dokumenteret i en rapport fra Arbejdstlsynet sidste år. Den viste, at ca. 25 procent af alle kontrolbesøg på skoler viser dårligt indeklima så som skimmelsvamp, for høje temeraturer, utætheder og dårlig ventilation, der ikke overholder loven.