Færre søgte asyl i Danmark sidste år, men flere fik tildelt asyl

0
2621
Arkivfoto

Antallet af asylansøgere var i 2019 det laveste i 11 år, men antallet, der fik asyl, var højere end i 2018, viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet 

Mens der var færre der søgte asyl i Danmark i 2019, så var der rent faktisk flere, der fik tildelt asyl. Det gør Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen opmærksom på, efter at Jylland-Posten mandag skrev, at asyltallet i Danmark i 2019 var det laveste i over 10 år.

Tal fra udlændingestyrelsen viser således, at 1777 fik tildelt asyl i 2019. Det var 125 flere end i 2018, svarende til en stigning på 7,5 procent.

“Det betyder, at flere asylansøgere rent faktisk ender med at få tildelt asyl og opholdstilladelse. Og det er noget, som man bør være opmærksom på, for i sidste ende er det afgørende for hvor mange flygtninge og migranter der får lov til at blive i Danmark,” siger Martin Henriksen.

I følge Jyllands-Posten søgte 2716 asyl i Danmark i 2019, hvilket var det laveste antal siden 2008. På den baggrund udtalte DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard at antallet skal helt ned på nul og hun slog til lyd for en straksopbremsning, så Danmark slet ikke tager imod asylsøgere her i landet. Martin Henriksen er ikke overraskende helt enig:

“Det er naturligvis godt, at antallet der søger om asyl falder. Og jeg er selvsagt helt enig med Pia Kjærsgaard i at ansøgertallet skal ned på nul. Det ville være fantastisk,” siger Martin Henriksen.

Han mener, at det er nødvendigt at have begge tal med, hvis man skal have en retvisende billede af:

“Begge tal er vigtige. Men historien i Jyllands-Posten kunne ligeså godt være, at asyltallet er stigende. Det havde nok været mere korrekt, hvis du spørger mig. Under alle omstændigheder bør både ansøgertallet og det reelle antal opholdstilladelser på asylområdet fremhæves for at give offentligheden en fyldestgørende billede af virkeligheden,” siger Martin Henriksen.

I alt fik 74.149 personer meddelt opholdstilladelse i 2019. Den seneste opgørelse over antallet af personer, der fik opholdstilladelse i Danmark i 2020 kan ses her – det er side 2 i rapporten fra Udlændinge- og Integrationsministeriet: seneste_tal_udlaendingeeomraadet_2