Dommer har i årevis kritiseret DF og Messerschmidt på Facebook

0
5856
Morten Messerschmidt efter et retsmøde i Byretten i sidste uge. Retsformanden i sagen, Søren Holm Serup, har flere gange udtrykt sig kritisk om Messerschmidt på Facebook. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Retsformanden i Messerschmidt-sagen, Søren Holm Serup, har flere gange kritiseret DF og Morten Messerschmidt på Facebook. Dommeren vil ikke svare på spørgsmål fra ditOverblik men har nu slettet sin Facebook-profil

Da Søren Holm Serup, der var retsformand i byretssagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, lørdag trykkede “Synes godt om” til et Facebookopslag med kritik af Messerschmidt, var det langt fra første gang, han udtrykte sig kritisk om Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt på Facebook.

Søren Holm Serup, der senere slettede sit like efter en henvendelse fra Ekstra Bladet, har gennem årene adskillige gange udtrykt sig kritisk eller liket Facebook-opslag, der var kritiske overfor Morten Messerschmidt og DF. Også mere kritiske end de skriverier fra barndomsvennen, tidligere Venstre-minister Søren Pind, som han lørdag trykkede “like” til. Et opslag, der kaldte Morten Messerschmidt en æreløs politiker, fordi han ikke trak sig som næstformand, efter at han fredag blev dømt i byretten.

En nedstyrtet messerschmitt

ditOverblik har set mere end 20 Facebook-kommentarer og likes fra Søren Holm Serup fra de sidste 10 år, som alle er kritiske over Dansk Folkeparti eller Morten Messerschmidt. Flere handler om den Meld & Feld-sag, som Søren Holm Serup var dommer i. Her følger nogle af eksemplerne:

Da Morten Messerschmidt i 2016 stoppede som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet som følge af beskyldningerne i Meld og Feld-sagen, fik det Søren Holm Serups bror, Jakob Serup, til at dele et foto af en messerschmitt, det tyske jagerfly fra anden verdenskrig, der var styrtet ned på en mark. Det skete med bemærkningen “Værsgo – i dagens anledning – en crashet Messerschmitt fra mig til jer”. Opslaget udløste kommentaren ”tø hø” fra Søren Holm Serup.

Læs også: Messerschmidt efter afsløring af dommers DF-kritiske skriverier: Lever vi i en retsstat?

Søren Holm Serup kommenterer opslag på Facebook i 2016.

I en anden kommentar fra 2012 kommenterede Søren Holm Serup et forslag fra Morten Messerschmidt. Forslaget betegnede han som “torskedumt”:

“Det er så gennemført torskedumt et forslag, at det må stå klart for enhver, at forslagets eneste formål er at generere omtale, hvilket vi så har bidraget til her,” skrev han.

Søren Holm Serup på Facebook i 2012.

“2009 er længe siden…”

I et tredje eksempel fra 2013 kommenterede Søren Holm Serup på et  debatindlæg fra Morten Messerschmidt, som hans bror Jakob Serup havde delt. Indlægget handlede om de danske gymnasieelever, der tog på drukferier og hærgede den tjekkiske hovedstad Prag i vinterferien. Indlægget med overskriften “Socialisterne bærer ansvaret for de unges eskapader”, lod Søren Holm Serup forstå, at han ikke synes var særligt begavet.

Søren Holm Serup på Facebook i 2013.

 

I en fjerde kommentar ironiserede Søren Holm Serup over, at Morten Messerschmidt  tilsyneladende havde skiftet holdning til EUs patentdomstol, der var til folkeafstemning i 2014.

“I 2009 var Morten Messerschmidt stor fortaler for den patentdomstol, han nu bekæmper,” skrev hans bror i et opslag, som Søren Holm Serup kommenterede med et:

“Nu er 2009 jo meget længe siden…”

Søren Holm Serup på sin brors Facebookside. Kommentaren handler om, at Morten Messerschmidt i følge broren skulle have skiftet mening om EUs patentdomstol.

“Har Messerschmidt storhedsvanvid…?”

ditOverblik har set flere andre eksempler. Eksepelvis delingen af en artikel om Meld og Feld-sagen fra Ekstra Bladet, der havde overskriften ”Afsløring: DF-komet skulle fortsætte Messerschmidt pengecirkus”. Facebook-opslaget, som Søren Holm Serup klikkede “synes godt om” til, blev delt af hans bror med bemærkningen ”Det bliver mystiskere og mystiskere…”.

I et andet eksempel fra efteråret 2020, deltager Søren Holm Serup i en debat på politisk kommentator Jarl Corduas facebookside. En af Corduas andre facebookvenner mener, at Morten Messerschmidt lider af megalomani (storhedsvanvid, red.). Til det skriver Søren Holm Serup i en kommentar:

“Er det ikke lige hårdt nok? Manden er da ikke sindssyg”.

Søren Holm Serup i en kommentar om at Morten Messerschmidt lider af storhedsvanvid.

Har ingen kommentarer

ditOverblik har forelagt flere af eksemplerne for Søren Holm Serup for at få en kommentar. Det er sket på mail via Retten i Lyngby. Herfra meddeler Søren Holm Serup via rettens pressekontakt, at han ikke har nogle kommentarer. Blandt de spørgsmål, vi gerne ville have haft Søren Holm Serups svar på, er disse:

– Kan du forstå, hvis nogen stiller spørgsmålstegn ved din objektivitet i forhold til Morten Messerschmidt, når du så åbenlyst har kritiseret ham flere gange på Facebook.

– Du kalder i en kommentar et forslag fra Morten Messerschmidt for “torskedumt”. Hvad er din kommentar til kritikere, der mener at en sådan kommentar viser, at du havde en forhåndsindtaget holdning til Messerschmidt, da byretssagen begyndte?

Læs også: Messerschmidt efter afsløring af dommers DF-kritiske skriverier: Lever vi i en retsstat?

Klager over retsformand

Morten Messerschmidts advokat Peter Trudsø oplyste mandag til Berlingske, at han vil klage over Søren Holm Serup til Den Særlige Klageret på grund af hans ”like” til Søren Pinds opslag om æreløse politikere.

”På den korte bane må vi se, hvad klageretten mener, men på den længere bane kan det rejse et spørgsmål om, hvorvidt dommeren har været fuldstændig upartisk i den her sag,” sagde Peter Trudsø til Berlingske.

Hvorvidt retsformandens øvrige Messerschmidt-kritiske aktiviteter på Facebook også vil indgå i klagen, ønsker Peter Trudsø ikke at svare på.

”Jeg udtaler mig ikke mere til medierne om klagen,” oplyser han til ditOverblik.

Morten Messerschmidts advokat Peter Trudsø ankommer til Retten i Lyngby kort før domsafsigelsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Har slettet sin profil

Om sit like til Søren Pinds opslag, har Søren Holm Serup overfor Ekstra Bladet forklaret, at det ikke var den specifikke kritik af Messerschmidt, han støttede:

“Jeg bifaldt opslagets generelle budskab, ikke den specifikke del, som du refererer til. Jeg ønsker ikke den slags misforståelser, hvorfor jeg har fjernet dette ‘like’ igen. Tak for at gøre mig opmærksom på forholdet,” meddelte retsformanden skriftligt til Ekstra Bladet.

I øvrigt er det nu slut med Søren Holm Serups aktiviteter på Facebook. Byretsdommeren har tirsdag, efter ditOverbliks henvendelse, slettet sin profil på Facebook.

Læs også:

Messerschmidt klager over dommer – likede Facebook-opslag, der svinede ham til

Messerschmidt efter afsløring af dommers DF-kritiske skriverier: Lever vi i en retsstat?