Dom i sag mod Erik Høgh-Sørensen afsiges fredag

0
2659
Erik Høgh-Sørensen er nyvalgt medlem af byrådet i Hjørring. Han er tidligere hovedsbestyrelsesmedlem i DF og har siddet i regionsrådet for DF i Region Nordjylland 2018-2021. Foto: M. Højer

Hjørring Ret afsiger fredag eftermiddag dom i politiets sag mod DF-politikeren Erik Høgh-Sørensen, der er anklaget for at videredele fotos fra et meget omtalt overfald i Sønderborg

For en uge siden var han i retten, og fredag falder der så dom i sagen mod regionsmedlem Erik Høgh-Sørensen, der er medlem af DFs hovedbestyrelse. Så får DFeren svar på, om Byretten i Hjørring mener, at det var ulovligt, da han på sociale medier delte fotos fra en video, hvor en 16-årig mand med tyrkisk baggrund overfalder en 14-årig dansk dreng.

Det grove overfald fandt sted i et shoppingcenter i Sønderborg sidste sommer. Det blev filmet og delt af gerningsmanden selv på de sociale medier, og sagen vakte stor opsigt. Videoen viser nemlig tydelige elementer af dominansvold, hvor det handler om at ydmyge sit offer. Den 16-årige tvinger bl.a. sit offer til at ”kys mine fucking sko”.

Anklages for at krænke privatlivet

Politiet mener, at Erik Høgh-Sørensen ved at dele billeder fra videoen har krænket både gerningsmanden og offerets privatliv. Erik Høgh-Sørensen, der er medlem af Regionsrådet i Nordjylland, mener omvendt, at han er udsat for politisk chikane. Han bebuder, at han vil anke omgående til Landsretten, hvis han bliver dømt.

”Anklagemyndigheden går målrettet og bevidst efter en demokratisk valgt politiker, selvom dét jeg har gjort, blot svarer til at klippe en artikel ud af papiravisen og give dette udklip til en nabo uden kommentarer,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Det var bl.a. disse billeder i et opslag på Twitter, som nu har sendt Erik Høgh-Sørensen i byretten. her er den 16-årige gerningsmands ansigt dog skjult og hans navn dækket til.

Han henviser til, at han blot delte et tweet fra twitter-profilen ”Frie Danske”, der indeholdt billeder fra videoen. Der er ikke rejst sigtelse mod personen bag ”Frie Danske”-profilen, og de mange andre, der delte opslaget, er heller ikke er blevet afhørt eller sigtet.

”Politiets anklagere går målrettet efter mig og vedlægger endda mit politiske virke som ’bevis’ i sagen. Princippet om lighed krænkes, og jeg tror, politiets chikane skal ses i lyset af, at jeg gennem længere tid har kritiseret islam og beskyldt politiets ledelse for at dække over fejlhåndteringen af islamisk kriminalitet,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Chikane af folkevalgt

Han mener, at påstanden om krænkelse af privatlivet er absurd, eftersom gerningsmanden selv delte videoen med overfaldet, ligesom hans far trådte frem i en BT-artikel med billede og navn den 14.  august 2020, hvilket var over en måned efter Høgh-Sørensens retweet. Faderen er ikke sigtet i sagen.

”Ved at fremme sagen er Nordjyllands Politidirektør øverste ansvarlig for, at jeg som folkevalgt chikaneres af en retssag midt under min valgkamp. Politi og anklagemyndighed har brudt princippet om magtens tredeling, og det er et demokratisk problem,” siger Erik Høgh-Sørensen.

DF-politikeren og hans advokat Lars Espersen har forsøgt at indkalde Nordjyllands Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen som vidne. Det var dog ikke muligt.