Dømt for voldtægt, gaderøveri og 792 andre forhold – slipper for udvisning

0
2419
Arkivfoto

To mænd på 19 og 20 år slap med en advarsel om udvisning trods bl.a. voldtægt af en 14-årig, voldelige overfald og omfattende databedrageri. “Det er godt nok svært at blive udvist af Danmark,” siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup

De var tiltalt for hele 794 forskellige forhold, herunder gaderøveri og voldtægt af en bare 14-årig pige. Alligevel slap to udenlandske mænd på 19 og 20 år for udvisning, da de mandag blev dømt i Københavns Byret. I stedet fik mændene fængsel i henholdsvis 3 år og 11 måneder og fængsel i 2 år og 10 måneder. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

“Det er godt nok svært at blive udvist af Danmark,” siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup i en videokommentar til dommen på Facebook.

Skaarup skriver, at han er “decideret rasende” over at udlændinge, der begår så mange forbrydelser, kan slippe med en advarsel om udvisning.

“Det er simpelthen ikke godt nok. Dansk Folkeparti kræver, at det stopper. Hvis man laver kriminalitet som udlænding i Danmark, skal man udvises ved første dom,” siger Peter Skaarup.

“Hvis man laver kriminalitet som udlænding i Danmark, skal man udvises ved første dom”

Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti

Filmede egne overfald

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden december 2019, og det har været nemt  for politiet at finde beviser for flere af deres grove forbrydelser. Der lå nemlig flere videoer på mændenes telefoner, hvor de havde filmet sig selv, mens de begik vold, hærværk eller overtrædelser af færdselsloven. Filmene er blevet delt på de sociale medier.

Sagens groveste forhold handler om voldtægt af en 14-årig pige. Den 20-årige blev dømt for selve voldtægten, mens den 19-årige blev dømt for andet seksuelt forhold end samleje.

Mændene er også kendt skyldige i flere sager om databedrageri, hvor de misbrugte andre personers betalingskortoplysninger til et samlet beløb på 100.000 kroner. Derudover blev de dømt for forsøg på bedrageri for yderligere 700.000 kroner.

De to mænd blev også dømt for 10 biltyverier og den ene af dem for en lang række færdselsforseelser.