Diana brød sig ikke om politikere: Nu er hun spidskandidat og vil have flere med i politik

0
2503
Diana Therese Mikkelsen er DFs spidskandidat i Norddjurs Kommune.

SPIDSKANDIDATEN | Dansk Folkepartis spidskandidat i Norddjurs Kommune, Diana Therese Mikkelsen, var træt af politikere, der lovede guld og grønne skove. Så gik hun selv ind i politik, og nu er hun medstifter af en NGO, der skal styrke det politiske engagement

Hun har et langt cv med stillinger som salg- og marketing-ansvarlig, ejendomsmægler-trainee, selvstændig og meget andet. Men indtil for seks år siden havde Diana Therese Mikkelsen aldrig tænkt på, at der også skulle stå politiker på cv’et.

”I mange år tog jeg faktisk lidt afstand fra politikere. Jeg synes mange af dem var tåber. De stod dér på fjernsynet og lovede guld og grønne skove, men de holdt aldrig hvad de lovede”.

Hun havde dog respekt for politikerne i Dansk Folkeparti og i 2015 besluttede hun sig for at melde sig ind i det parti, hun havde stemt på i mange år. Diana Therese Mikkelsen tog til generalforsamling hos DF i Norddjurs, blev valgt ind i bestyrelsen og sagde to år senere ja til at lade sig opstille ved kommunalvalget.

”Jeg havde overhovedet ikke regnet med at blive valgt. Jeg var nummer tre på listen, men havde hverken valgplakater eller brochurer. Jeg deltog i et par debatmøder, men det var det hele,” fortæller Diana Therese Mikkelsen.

Men det var altså nok. Diana Therese Mikkelsen har altid været aktiv i sit lokalområde, både arbejdsmæssigt og privat. Hun er kendt af mange, og ”folk ved, det jeg siger er det jeg gør”. Så da borgerne gik til valg på Norddjurs i 2017, fik hun stemmer nok til at blive en af tre DFere i kommunalbestyrelsen. De to andre er Pia Bjerregaard og Steen Jensen.

”Jeg havde overhovedet ikke regnet med at blive valgt,” siger Diana Therese Mikkelsen.

Politik kræver tålmodighed

Fire år efter er Diana Therese Mikkelsen klar til endnu tørn. Denne gang som spidskandidat. For hun er blevet grebet af politik og vil gerne gøre en forskel.

”Politik er rigtig spændende, selv om man skal væbne sig med tålmodighed, for tingene tager tid. Det er ikke som i private erhvervsliv, hvor der kan træffes hurtige beslutninger. Det kan se nemt ud udefra, men når man kommer ned i maskinrummet, er der rigtig mange parametre, der spiller ind. Sager skal behandles i udvalg, kommunalbestyrelsen, sendes i høring osv.,” siger Diana Therese Mikkelsen.

Kan du så selv undgå at love guld og grønne skove som politiker?

”Jeg ville ikke kunne være mig selv bekendt, hvis jeg stod og lovede ting, jeg ikke kunne holde. Jeg er jo hele tiden i berøring med borgerne og skal stå til ansvar for mine beslutninger. Så for mig handler politik meget om at gå i dialog med vælgerne, fremfor at love en masse”.

”Jeg ville ikke kunne være mig selv bekendt, hvis jeg stod og lovede ting, jeg ikke kunne holde”

DF får indflydelse

Dansk Folkeparti er med i konstitueringsaftalen bag den socialdemokratiske borgmester Jan Petersen. Men det har ikke været gratis for Socialdemokratiet. DF har taget sig godt betalt i form af udvalgsposter og har stor indflydelse, ifølge Diana Therese Mikkelsen.

”Vi krævede meget for at pege på Jan Petersen, og vi har generelt været rigtig gode til at forhandle. Fra det private erhvervsliv er jeg vant til forhandlinger. Det har givet hård på brystet, og jeg er ikke bange for at stille store krav,” siger Diana Therese Mikkelsen og understreger, at DF har et godt samarbejde med hele kommunalbestyrelsen.

“VI er rigtig gode til at forhandle oghar stor indflydelse,” siger Diana Therese Mikkelsen.

Aldrig færdig med at lære

Diana Therese Mikkelsen har i flere år været selvstændig behandler indenfor sundhed. Corona-nedlunkningen satte dog hendes klinik på en ufrivillig pause, så i stedet tog hun sidste år et job som ufaglært i hjemmeplejen. I dag arbejder Diana som personlig plejer for en ALS-patient, men hun er også i gang med en uddannelse som lægeeksamineret fodplejer pr. fjernstudie – en kompetence, der skal bruges i hendes sundhedsklinik.

”Jeg er typen, der er nysgerrig på livet. Jeg bliver aldrig færdig med at lære,” siger hun.

“Jeg bliver aldrig færdig med at lære”

Politisk dialog

At den 49-årige spidskandidat er mere aktiv end de fleste, viser sig også på anden vis. Hun er medstifter og næstformand af en ny tværpolitisk NGO, Politisk Dialog, der vil “styrke det danske demokrati og udbrede politisk viden til hele Danmark”. Målet er at hjælpe danskerne til at få indflydelse og skabe dialog på tværs af uenigheder.

”Vi er en slags folkemøde på hjul, der vil fremme kendskabet til politik. Det er et projekt, som for alvor skal i gang efter kommunalvalget, og som jeg tror der er en masse potentiale i,” siger Diana Therese Mikkelsen.

Diana Therese Mikkelsen er med i Politisk DIalog, en ny NGO, der vil styrke demokratiet.

8 spørgsmål til Diana Therese Mikkelsen

Hvorfor er du aktiv i politik?

Jeg brænder for at gøre en forskel og i lokalpolitik kan man spore effekterne af de handlinger man gør indenfor kort tid. Derudover blev jeg træt af at høre på en masse tom snak og tænkte at det kunne jeg da gøre lige så godt og helst bedre.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget? 

Vi har behov for flere midler til de ældre og svage borgere i vores lokalsamfund, så det er noget vi arbejder hårdt på at opnå bl.a. inden for plejesektoren. – der ud over har vi fokus på placering af både solcelleanlæg og havdambrug. Vi arbejder kontinuerligt på at de flygtninge og indvandre som er i lokalområdet ikke får særbehandling og at de såfremt vi ikke kan få dem til at repatriere bliver selvforsørgende.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode? 

Flere midler til ældre og handicappede. En kommunal kostpolitik der b.la. indbefatter at man kan fravælge rituelt slagtet kød. Dannebrog i rådssalen. Cykelstier i randområder. Derudover har vi hvert år været med i budgettet også selv om det har været nogle hårde år som har omfattet store besparelse på flere områder – det bevirker nu at vi igen har en sund økonomi i kommunen.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Plejesektoren – og de mangler der er indenfor området.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

Vi er ofte “tungen på vægtskålen” så vi sidder med gode kort på hånden og har tit mulighed for at få vores mærkesager igennem via forhandlinger.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Vi har indgået valgforbund med Venstre

Hvordan skal I føre valgkamp? 

På digitalemedier som fb – Instagram – twitter – Billboard`s – avisannonce – diverse borgermøder og erhvervsforeningsmøder, på gaden og via flyers

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Vi er 3 lige pt. Det er nok lige optimistisk nok at tro, vi stadig beholder samme antal men 2 burde være muligt.