Liselott Blixt: Mange er forvirrede og utrygge over corona-regler

0
2144
Liselott Blixt, sundhedsordfører for DF. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt oplever forvirring og utryghed om Sundhedsstyrelsens retningslinjer for at undgå coronasmitte. Hun opfordrer til mere klar kommunikation

DFs sundhedsordfører Liselott Blixt er som mange andre danskere rykket i selvvalgt isolation i hjemmet på grund af coronakrisen. Hun ser kun nogle ganske få familiemedlemmer og hun forlader kun hjemmet, når det er strengt nødvendigt, for eksempel som i dag, hvor hun skulle stemme i Folketinget.

Men Liselott Blixt har ikke lukket i for sin telefon og mail. Hun får masser af henvendelser fra borgere og ansatte i sundheds- og ændreplejen, og det får nu DF-ordføreren til at stille en række spørgsmål til sundhedsminister Magnus Heunicke. For Liselott Blixt mærker på de mange henvendelser, at der hersker stor usikkerhed om de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket for at begrænse udbredelsen af coronavirus.

“Jeg får så mange spørgsmål, både fra borgere og ansatte i sundheds- og ældreplejen. Man er forvirret over, hvad man må og ikke må, og det skaber en masse utryghed. Derfor synes jeg, at der er brug for, at Sundhedsstyrelsen forklarer sig bedre, når de ændrer strategi,” siger Liselott Blixt.

Fra inddæmning til afbødning

I sidste uge gik Sundhedsstyrelsen fra en såkaldt inddæmningsstrategi til en afbødningsstrategi. Det betyder bl.a., at sundhedspersonale, der har været i udlandet, ikke længere skal i 14 dages karantæne men kan tage direkte på arbejde. De skal blot testes for corona og kan fortsætte med at arbejde, hvis testen er negativ. Det sker for at sikre, at der er personale nok.

Liselott Blixt, der selv har arbejdet som social- og sundhedsassistent, har forståelse for  argumentet om at sikre personale nok. Men hun hører fra mange ansatte, at det er svært at forstå, at man på den ene side ikke må forsamles, men på den anden side kan arbejde videre, selv om man har været i kontakt med smittede.

Heller ikke budskaberne til borgerne,  synes Liselott er klare nok. På den ene side opfordres danskerne til at blive hjemme og undgå kontakt med andre. På den anden side lyder budskabet, at det er ok at lave legeaftaler for sine børn eller have nogle få venner på besøg.

“Jeg mærker, at folk er frustrerede og har svært ved at forstå de forskellige signaler. Derfor vil jeg tage det op med ministeren. Jeg synes der skal kommunikeres klarere. Min eget budskab til folk er: lad være med at invitere gæster, lad være med at lave legeaftaler, og gå kun ud, hvis du har et arbejde at passe,” siger Liselott Blixt.