DFs Martin Henriksen får afvist alle sine annoncer på Facebook

0
4676
Martin Henriksen, tidl. folketingsmedlem, folketingskandidat og hovedbestyrelsesmedlem i DF. Foto: Carten Lundager

Martin Henriksen kan ikke få lov at annoncere på Facebook – selv om han får masser af opfordringer fra Facebook til at gøre det

”Kritisabelt at Ældrerådet ikke blev hørt”.

Sådan lyder overskriften på et læserbrev, som Martin Henriksen, tidligere folketingsmedlem og nuværende folketingskandidat for DF, forleden fik optaget i Sjællandske Medier, der udgiver en række dagblade på Sjælland.

Et ganske almindeligt læserbrev om et temmelig ukontroversielt emne – Stevns Kommunes manglende inddragelse af det lokale ældreråd.

Da indlægget var blevet bragt på nettet, lagde Martin Henriksen et link på Facebook. Her fik han en opfordring til at lave en annonce, så opslaget kunne komme ud til mange flere Facebook-brugere.

Martin Henriksen takkede ja – han ville gerne have sit opslag bredt ud. Men så gik det, som det er gået alle de andre gange, Martin Henriksen har villet købe annoncer på Facebook eller ”booste” et opslag, dvs. betale for at få det længere ud: Det blev afvist på få minutter.

”Der bliver konsekvent sagt nej til mine annoncer, på trods af at Facebook hele tiden opfordrer mig til at annoncere. Så det er nærliggende at tro, at nogen ikke mener, at jeg skal have mulighed for at komme ud med mine budskaber,” siger Martin Henriksen.

En af de afviste annoncer.

Ingen forklaring

DFs tidligere udlændingeordfører er kendt som en skarp kritiker af islam og indvandring, og han har tidligere oplevet at få blokeret opslag på sin facebookside, som politiske modstandere klagede over. Men her er der tale om, at Facebook afviser alle hans annonce-anmodninger, selv når de handler om harmløse emner som læserbrevet om ældrepolitik eller når han vil annoncere for sin bog ”Nationalt selvforsvar”, der udkom i september.

Det sker også, når annoncerne søges indrykket via hans kones facebookside.

”Det går så hurtigt, at det må være automatiseret. Hvis Facebook skulle mene, at min bog er i strid med deres retningslinjer, skulle de jo have nået at læse den, inden de afviste den. Men det her sker i løbet af få minutter,” siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen har ikke fået nogen forklaring fra Facebook. Han mener, det er demokratisk problem, at han som folketingskandidat tilsyneladende er blevet blacklistet.

”Jeg stilles som folketingskandidat dårligere end andre kandidater, fordi Facebook åbenbart mener, at jeg er for kontroversiel til, at jeg må annonce. Det er synes jeg da er et demokratisk problem,” siger Martin Henriksen.

Læs også:

Christian skrev om sortes racisme mod hvide i USA – og fik sine indlæg fjernet af Facebook

Facebook krævede at MFer fjernede opslag – nu får det lov at blive

Politiske modstandere får sendt DF-debattører i Facebook-fængsel