DF vil undersøge flere boligmuligheder for ukrainere

0
1069
Ukraniske flygtninge ankommer til flygtningecenteret Center Dokkedal i Nordjylland i forrige uge. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard vil have undersøgt flere muligheder for at huse de mange ukrainske flygtninge. Hun vil ikke afvise, at de kan ende i udsatte boligområder

Skal ukrainske flygtninge placeres i lejligheder i udsatte boligområder, selv om det lige nu strider mod loven om parallelsamfund, tidligere kendt som ghettoloven?

Det vil Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard ikke afvise kan blive nødvendigt. Men DF vil ikke give tilsagn om en sådan løsning, før der er undersøgt andre muligheder. Det siger Pia Kjærsgaard til Ritzau, efter at regeringen har erklæret sig åben overfor at lade ukrainere bo i udsatte boligområder.

”Jeg kan ikke afvise det på forhånd og heller ikke give tilsagn på forhånd. Men det vil være fornuftigt at finde ud, hvor mange muligheder der egentlig er i spil i forhold til andre ting. I forhold til opvarmede telte, altså telte med gode faciliteter, og nedlagte flygtningecentre,” siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Op mod 100.000 ukrainere

Ritzau vil vide, om Pia Kjærsgaard mener at opvarmede telte er en god nok løsning for flygtninge, der muligvis skal være her i lang tid?

”Vi vidste ikke, hvad der skete for to eller tre måneder siden, og vi ved heller ikke, hvad der sker to eller tre måneder frem. Så derfor er det fornuftigt, hvis ordførerne sidder sig ved bordet med ministeren og hører nærmere, inden vi giver fuldstændig accept eller ikke-accept,” siger DF-ordføreren.

Ifølge regeringens seneste udmelding, kan der komme op mod 100.000 flygtninge fra Ukraine til Danmark som konsekvens af Ruslands angreb på Ukraine. Derfor ”er der ingen tvivl om, at vi kommer til at tage midler i brug, som vi ikke havde forestillet os for et par måneder siden,” siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.