DF vil slå hårdt ned på hærværk mod gravsteder

0
955
Natten til søndag den 4. april blev der begået hærværk mod den jødiske kirkgård på Sankt Jørgens Gade i Aalborg. En eller flere personer malede på muren ud til Hasserisgade og smed rød maling. I området var det klistret løbesedler fra den højreradikale bevægelse Nordfront. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti kræver mærkbare straffe for krænkelse af gravfreden. Det sker efter flere sager om hærværk mod jødiske kirkegårde, senest i påsken, hvor den højreradikale bevægelse Nordfront begik hærværk mod den jødiske kirkegård i Aalborg

En jødisk gravplads i Aalborg blev i påsken udsat for grov anti-jødisk hærværk. Der blev hældt rød maling ud over en mur og på to dukker, som blev placeret på kirkegården, og der blev spredt flyers med antijødiske budskaber, hvor der henvises til en hjemmeside for den højreradikale bevægelse Nordfront.

Det er blandt andet den episode, der har fået Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at kræve skærpede straffe for brud på gravfreden.

”Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves, siges det. Og der er næppe nogen nemme veje til at bekæmpe fuldstændig afsporede mennesker og deres mærkelige ideologier,” skriver Peter Skaarup i et debatindlæg i Politiken.

Den højreradikale bevægelse Nordfront havde klistret flyers med anti-jødiske udsagn på kirkegården. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti mener, at der er brug for konkrete initiativer til at bekæmpe kriminalitet som den mod de jødiske gravpladser. Foruden straffe, der kan mærkes, vil Dansk Folkeparti genfremsætte et forslag om at gøre undervisning i holocaust obligatorisk på alle de ældste klassetrin i folkeskolen og på alle ungdomsuddannelser.

For at sikre hårde straffe for krænkelse af gravfreden, vil Dansk Folkeparti rejse sagen overfor justitsministeren.

”Jeg mener, det kræver en helt særlig form for historieløshed og dyb afstumpethed at beskylde jøderne for alskens ulykker i Danmark,” skriver Peter Skaarup i sit indlæg i Politiken.